Nyáron is nyitva
Kultúra

Nyáron is nyitva

A városi könyvtár júliusban és augusztusban sem szüneteltette működését. A klubok, találkozók programjaira, a nyári olvasótáborra nagy igény volt, ahogy az új köteteket is keresték az olvasók. A pandémia után sem csökkent a látogatók száma. Erhardt Györgyi igazgatót tapasztalatairól és a téka terveiről kérdeztük.

A Martonosi Pál Városi Könyvtár idén nyáron is nyitva tartott, hogy a látogatói igényeket minél szélesebb körben kiszolgálja. Kíváncsiak voltunk, milyen olvasnivalók a legkeresettebbek ez idő tájt.

- Olvasóinkat júliusban, augusztusban is folyamatosan tudtuk fogadni. Nyáron inkább a könnyebb olvasmányokat – krimiket, romantikus irodalmat – keresik, kevesebb szakkönyvet visznek. Keresettek még az útikönyvek, az aktív sporttal kapcsolatos kiadványok, valamint az ünnepi könyvhét újdonságai iránt is érdeklődnek – mondta Erhardt Györgyi.

Megtudtuk továbbá, hogy azért is döntöttek a nyári nyitvatartás mellett, mert a klubokra, találkozókra igény volt. Működött, működik a Kerekerdő baba-mama klub, a TIBOR társasjáték klub. Az érdeklődők Társasjáték maratonon vehetnek részt augusztus 19-én kora délutántól 22 óráig, Péli Csaba vezetésével.

A hagyományokat követve idén két alkalommal is megtartották nyári gyermektáborukat. Ősszel folytatódnak a könyvtár megszokott programjai és a Petőfi 200 klub rendezvényei is. Érdemes figyelni a könyvtár honlapját (www.vkhalas.hu), ahol értesülni lehet a könyvújdonságokról, programokról.

A közösségi szolgálatot végző diákok figyelmébe ajánljuk, hogy saját könyvajánlók készítését be tudjuk számítani letöltött órákba, egy ajánló 1 órát jelent.

A könyvtárról bővebben olvashatnak a Halasi Tükör hetilap augusztus 17-i számában.