Olvasásmaraton volt a Szent József Katolikus Általános Iskolában és Óvodában (galéria)
Kultúra

Olvasásmaraton volt a Szent József Katolikus Általános Iskolában és Óvodában (galéria)

Nem fecske módra kell átsurranni a könyvön. Meg is kell abban merülni. Móra Ferenc elgondolkodtató mondatai tökéletesen visszaadják a Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda programjának szándékát. Az intézmény immáron évek óta hagyományos rendezvénye az Olvasásmaraton, amelyen idén harminc kisdiák vett részt. 

Idén is népszerű volt a Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda rendezvénye az Olvasásmaraton. Mint megtudtuk: idén is az volt a részvétel feltétele, hogy a kisdiákok bemutassák az olvasónaplójukat. Összesen harminc, másodikos, harmadikos és negyedikes tanuló gyülekezett az intézmény tornatermében, amely egy hatalmas irodalmi szalonná alakult át. A negyedikesek Móra Ferenc: A századik könyv című történetének felolvasásával adták meg a rendezvény alaphangulatát. Nem fecske módra kell átsurranni a könyvön. Meg is kell abban merülni - fogalmazott az író és ez lehetett volna a mottója is a programnak.

A résztvevő gyerekek szókincsüket és ismereteiket egy feladatsor csoportos megoldásával bővíthették. Lehet komoly dolgokról lazább közegben is beszélgetni és tanulni. Erre jó példa volt ez a program, ahol nem asztalok mögött, hanem kényelemesen, szőnyegeken lehetett a feladványokat megfejteni. Ezt  cukoresővel jutalmazták a szervező. Az Olvasásmaraton egyik legfontosabb eleme volt a könyvajánlás, ahol mindenki bemutatta a legkedvesebb szerzőjét, olvasmányát társainak. A finom vacsora sem maradt el.  További részletek a május 19-ei Kultúrképben. 

Még több cikk

Dallista Koós Jánossal

Dallista Koós Jánossal

(►) Sose halok meg?

(►) Sose halok meg?

Út lélektől lélekig

Út lélektől lélekig