Orgonavirágzás
Kultúra

Orgonavirágzás

Jótékonysági koncertet tartottak április 28-án a református templomban. Az Orgonavirágzás című rendezvénnyel a Zeneszeretők Kiskunhalasért Alapítványt és a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskolát támogatták a fellépők és a nézők.

Kiskunhalason, a református templomban vehetett részt jótékonysági hangversenyen a közönség. Fellépett a BiancoNero Piano Duo, a zeneiskola kamarakórusa, Kákonyi Ferenc és Kovács Mihály kántor.

Kákonyi Ferenc: - Negyven éve orgonálok. Ezúttal a zeneiskolával közös szervezésben koncerteztünk, és szeretnénk ezzel hagyományt teremteni. Cél volt széles skálát bemutatni különböző szerzőktől. Az orgona restaurálása szakmailag megfelelő kezekben volt. Most olyan a hangzása, amilyen 100 éve lehetett.

Kovács Andrea: - Kamarakórusunk a művészeti iskola pedagógusaiból áll, most 8 fővel léptünk fel. Kortárs szerzők műveivel érkeztünk, a zongorakíséretet Kákonyi Ferenc adta. A BiancoNero Piano Duóval közjátékként romantikus műveket adtunk elő.

Séllyei András: - Ez a negyedik rendezvénye volt a Lámpaláz-produkciónak. Orgonamuzsikával, zongoraszóval, énekkel készültünk. Ősszel szeretnénk folytatni a sorozatot.

A rendezvény Kiskunhalas Város Önkormányzata, magánszemélyek és vállalkozók támogatásával jött létre.