Palásti Károly kapja a város közművelődési díját
Kultúra

Palásti Károly kapja a város közművelődési díját

Néhány perccel ezelőtt derült ki a képviselő-testület nyílt ülésnek elején,hogy idén ki kaphatja meg Kiskunhalas Város Közművelődéséért Díjat. Fülöp Róbert polgármester ismertette a zárt tanácskozáson hozott döntést. Az elismerés Palásti Károly mesterpedagógust, középiskolai tanárt illeti meg.

Három évente legfeljebb egy személy kaphatja meg a Kiskunhalas Város Közművelődéséért Díjat, éppen ezért rangos ez a kitüntetés. Azok részesülhetnek ilyen elismerésben, akik tevékenységükkel hozzájárultak a város kulturális élete színvonalának emeléséhez, a kultúra és közművelődés területén kiemelkedő munkát végeztek és kivívták környezetük megbecsülését. Ebben az évben is várták a javaslatokat, a beérkezett ajánlások alapján, a bizottsági véleményezést követően, zárt ülésen hozott döntést a díjazott személyről a képviselő-testület. Fülöp Róbert polgármester a nyílt tanácskozás elején ismertette a szavazás eredményét. E szerint Palásti Károly mesterpedagógus, középiskolai tanár veheti majd át a magyar kultúra napján megrendezett ünnepségen a Kiskunhalas Város Közművelődéséért Díjat.

- Palásti Károly nemcsak diákjaiért, hanem Kiskunhalas egész közösségének irodalmi és történelmi emlékezetéért is felelősséget érez. Hosszú évek óta szervez diákjaival magas színvonalú városi megemlékezéseket, ünnepségeket: Halasi csata (10.05.), aradi vértanúk (10.06.), Október 23., Kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja, Doni megemlékezés. A mai napig aktív szervezője a Hatvani Zoltán szavalóversenynek és a Martonosi Pál Városi Könyvtárban szervezett Petőfi emlékév programjaiban is aktívan kiveszi a részét. A tanár úrra nem csak akkor számíthat Kiskunhalas, ha segítséget kérünk tőle, hanem önálló ötleteivel is gyakran megkeresi a szervezőket vagy saját szervezésben mozgatja meg nem csak a gimnazistákat, hanem a város lakosságát is. A főtéri flashmob-ok, a városközponti faültetés vagy a Szilády emlékév szervezése is a helyi kultúráért való elkötelezettségét és lokálpatriotizmusát igazolja- olvasható a javaslattevő Halasi Média és Kultúra Kft. által jegyzett indoklásban.

Archív fotó: Anda Péter

Még több cikk

Dallista Homonyik Sándorral

Dallista Homonyik Sándorral

Dallista Sass Szilviával

Dallista Sass Szilviával

Dallista Koós Jánossal

Dallista Koós Jánossal