„Petőfi és én” videópályázat
Kultúra

„Petőfi és én” videópályázat

A Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola a Petőfi-bicentenárium alkalmából videópályázatot hirdet „Petőfi és én” címmel. „A fél és egy perc közötti terjedelmű mozgóképes anyag elkészítésének határideje ez év március 15-e. A pályázat eredményhirdetése április 11-én, a magyar költészet napján lesz. A pályázat részleteit az alábbiakban olvashatják!

„Petőfi és én” videópályázat feltételei:

A pályázat célja, hogy rövid videóüzenetben a pályázó képpel és szóban megfogalmazza, mit is jelent számára a lánglelkű költő alakja, költészete, zsenialitása. Az elkészült felvétel tartalmazhat gondolatokat, idézeteket, történeteket vagy akár egy, a pályázó által elkészített alkotás bemutatását is.
„Petőfi és én” videópályázat feltételei

A videóüzenet készülhet egy Petőfihez köthető helyszínen, egy, a költőt ábrázoló alkotás előtt vagy akár otthon is. A legfontosabb, hogy a videó kifejezze készítője személyes kötődését, érzéseit a költővel kapcsolatban. Jelentkezni egy minimum 30 másodperces, maximum 1 perces videóval lehet, amelyet kérünk megküldeni a palyazat@muveszetinepfoiskola.hu e-mail címre, ha szükséges, fájlmegosztó használatával.

A felhívásra bármely korosztály munkáit várjuk a Kárpát-medence területéről és azon túlról is. A videóüzenetek készülhetnek egyénileg vagy csoportosan is. A beküldők között értékes díjakat sorsolunk ki. A pályázat beküldésének határideje: 2023. március 15. A videóüzenetekből kisfilm készül, amelynek premierje 2023. április 11-én, a magyar költészet napján lesz.

Kérjük, az elküldött videók mellé az alábbiakat tüntessék fel: név, cím, kor, a videó címe, elérhetőségek, felhasználói nyilatkozat kitöltve.

További információ: palyazat@muveszetinepfoiskola.hu