(►) Profi zene kötöttségek nélkül
Kultúra

(►) Profi zene kötöttségek nélkül

Két kiskunhalasi zenész együttműködésével jött létre az Animatone elnevezésű formáció. Kiss Bernát és Szécsi Zoltán professzionális gitárjátékukat kamatoztatva új kapukat nyitnak a zenei világban. A srácok igazi zenei csemegét ígérnek azoknak, akik szeretik a jazz és a rock műfaját, és kíváncsiak arra, milyen együtt a kettő elektronikus elemekkel is színesítve.

- Mi hozta létre a mostani együttműködést?

Szécsi Zoltán: - Otthon stúdiózgattam, és akartam magamnak egy újabb saját lemezt. Elkezdtem játszogatni, és volt olyan téma, amiről úgy gondoltam, hogy Bernáttal csinálnám meg. Jazzes, fúziós volt az az akkordmenet, arra improvizált. Fel is vettük, és tetszett mindkettőnknek.

- A világhálón már elérhető az Animatone zenekar Who Saw Me című kislemezének anyaga.

Kiss Bernát: - Nem is zenekar ez, inkább egy alkotóműhelynek adtunk nevet. Zoli az akkord- és harmóniamenetet találja ki, én a dallamot, refrént, szólamot. Azt gondolom, neki több munkája van benne.

- A felvétel magyar szöveggel jelent meg, mégis angol címe van. Miért?

Sz. Z.: - Alapvetően instrumentális műfajt képviselünk, több emberhez elérünk angol címekkel, a külföldieknek pedig érdekes egy magyar szöveg. A közös munkát, zenélést illetően abban állapodtunk meg, hogy nincs kötöttség.

- Hogyan jellemezhető az Animatone által képviselt stílus?

Sz. Z.: - Hangzásában olyan, mint a rock, dallamvilágában a jazzhez hasonlít.

K. B.: - A zenét nehéz behatárolni, még elektronikus elemek is vannak benne. Én inkább a dallamvilágot, a rock-metált próbálom színesíteni fuzionálva a jazzel.

Sz. Z.: - A dalok olyanok, mint egy könyv vagy egy történet adott időben ütemezve. Nagyon szerteágazó, nem hagyományos. Egy számon belül nincs két egyforma versszak.

K. B.: - Általában egy fő téma, egy fő verze van.

- Mik a hosszabb távú célok?

K. B.: - Több ilyet készíteni, egyelőre a saját szórakoztatásunkra csináljuk. Ez a fajta zenei világ új kapukat nyit meg. Meglátjuk, mi lesz. A dalokban három-négy gitár is hallható. Nehéz lenne megvalósítani, hogy úgy szólaljon meg élőben, mint a felvételen.

A bővebb interjú a Halasi Tükör hetilap január 18-i számában olvasható.