Programok az elkövetkező napokra
Kultúra

Programok az elkövetkező napokra

Illemkalauz Veszelszki Ágnessel a Forrás Klubban. Nagybányai remekművek, gyertyagyújtás Árpád-házi Szent Erzsébet tiszteletére, Trianoni legendák a könyvtárban – többek között ezek az események várják önöket az elkövetkező napokban.

Egy újabb könyvbemutató a Forrás Új-Tükör Klubban. Az Illemkalauz című kötet szerzője, dr. Veszelszki Ágnes lesz a vendég, a beszélgetőtárs pedig Palásti Károly. A program november 22-én, hétfőn 18 órakor kezdődik a Sétáló utcai Közösségek Házában.

A járványügyi helyzet miatt a Thorma János Múzeumban elmaradnak az Őszi tárlat hátralévő rendezvényei, így az előzetesen november 19-re meghirdetett tárlatvezetés, és a december 3-i záró rendezvény is. December 5-ig viszont még látogatható a Nagybányai remekművek magángyűjteményekből című tárlat. A festőiskola 125. évfordulója alkalmából megrendezett kiállításon 55 magángyűjteményből származó kép tekinthető meg, A múzeum állandó kiállításaival együtt december 5-ig több mint 150 nagybányai festmény látható a Thorma János Múzeumban.

Trianon-legendák. Ablonczy Balázs történész, a"Lendület" Trianon 100 Kutatócsoport vezetője tart előadást a halasi városi könyvtárban, a Pásztortűz Egyesület szervezésében.  A program november 24-én, szerdán, 17 órakor kezdődik. A rendezvényre történő belépés az aktuális járványügyi szabályok szerint történik.

Lyra koncert lesz november 25-én 18 órakor az Irish Pubban. A vendégfellépő Bata Viola és Borsódy László lesz.