Rockfarsang: jubileumi buli
Kultúra

Rockfarsang: jubileumi buli

A Rockfarsangot 12 évvel ezelőtt indította útjára a Voices zenekar. Az együttes 1998-ban ugyan megszűnt, de tagjai alkalmanként folytatják az együtt muzsikálást. A rendezvény – három év szünet beiktatásával – azóta is népszerű a műfaj kedvelőinek körében. A nagy jubileumi bulira, a tizedik Rockfarsangra szombaton este gyűltek össze énekesek, zenészek és közönségük a Művelődési Házban.

 
- Az első Rockfarsang a Tiszti Klubban dübörgött 2002. február 22-én. A véletlen úgy hozta, hogy a tizedik Ronkfarsang is erre a napra került – mondja Jeszenszky Zoltán. – A Rockfarsang történetében eddig összesen 16 zenekar lépett fel. A legtöbbször a Voices tagjai, a Légy a kaktuszban és az Ozirisz. Melléjük hívtunk mindig vendégnek baráti zenekarokat. A régi fotók felhasználásával zenés slide show-val készültünk, ez a különlegesség. A törzszenekarok mellett idei fellépő a jánoshalmi Satisfaction és a kecskeméti Sunset Symphony együttes.

Az első alkalommal inkább a zenekarok öltöztek be. Az utóbbi időben viszont már jellemző az is, hogy a közönség jelmezben érkezik. Sőt, ezeket az öltözékeket díjazták is egy verseny keretében.

{phocadownload view=youtube|url=http://www.youtube.com/watch?v=0shp6qTqdJI&feature=youtu.be}

A jó hangulatú rocker buli éjféltájt ért véget a Közösségek Házában.

Szöveg-fotó: Pál László,   videó: Vezendi Gábor

{phocagallery view=category|categoryid=1246|limitstart=0|limitcount=0}