Sóstó Sanyi és Sóstóné Sára köszöntője
Kultúra

Sóstó Sanyi és Sóstóné Sára köszöntője

Kiskunhalasra, az északi városkapunál betérőket két mókás szalmabábú köszönti. A közelgő „Csipkedd magad” Sóstó Fürdő Családi nap rendezvényét hivatott népszerűsíteni Sára és Sanyi. Ha jól „dolgoznak” akkor az augusztus 30-i rendezvényre ismét benépesül a Sóstó partja, ahogy Szent Ivánkor is.

 
Az egész napos rendezvény első attrakciója 9-kor indul a megújuló Főtérről, közös futással, kerékpározással a helyi Cross Fitt Klub irányításával.  10 órakor remélhetőleg nagy füstfelhő száll majd fel a tópartról, ugyanis ekkor veszi kezdetét az első halasi halászléfőző-verseny a Sóstón. 11 órától a Betyárolimpia tréfás, falusi feladványaiban mérkőzhetnek meg egymással a jelentkező betyárbandák.
sosto1
Lesz itt többek között asszonycipelés, taligatolás, kecskefejés és csizmadobás is. Közben a Cross Fitt tagjai folytatják a megmérettetést, vízben futással, sárban kúszással és különböző erőt és kitartást igénylő feladatokkal. A finom halászlé ebéd előtt a halasi „Zumbarinák” tornáztatják meg a sóstói közönséget.
sosto2
Gyermekműsorokkal, színpadi programokkal, citerazenével, nótaszóval, kézművesekkel, népi gyermekjátszótérrel várjuk a családokat a nap folyamán. Délutánra aztán majd a szakmai zsűri eldönti és kihirdeti, hogy kié Halason a legfinomabb halászlé, ki lesz a „Halasi Betyárbanda” megtisztelő cím tulajdonosa és a ki a térség legerősebb embere.
sosto3
A napot modern tánc, hastánc, szamba és néptánc bemutatók, a Heart Jammers Company koncertje és egy hangulatos retro bál zárja majd.
sosto4
Ha pedig van kedvük, készítsenek közös képet Sóstó Sanyival és Sóstóné Sárával, töltsék fel a fotót az esemény Facebook oldalára.
A Csipkedd magad – Sóstó fürdő családi nap című miniprojekt a „Csipke-városközpont megújítása – Kiskunhalas belvárosi akcióterületének fejlesztése projekt (DAOP-5.1.2/A-09-2f-203-0001) részeként valósul meg.
Vadkerti Mónika