Szabadság a zenében, a lélekben
Kultúra

Szabadság a zenében, a lélekben

Rengeteg dala van az Ocho Macho együttesnek. Volt miből választaniuk a pandémia után indult koncertsorozatra, melynek szeptember 10-i állomása Kiskunhalas. A szüreti fesztiválon pénteken este 20 órától indul a buli a népszerű zenekarral a város főterén. Kirchknopf Gergő énekessel interjúztunk.

- A vírus miatt létrejött hosszú kényszerszünet után az Ocho Machót is újra kellett éleszteni. Könnyen sikerült visszarázódnia a zenekarnak a pörgősebb életformába?

- Szerencsére és egyben hála a közönségnek, az elmúlt években is rengeteget játszhattunk, mindenféle helyszínen. Tagadhatatlan, hogy a felszabadult koncertfeelinghez kellett az elején pár buli, míg újra átélhettük, hogy zenészek vagyunk. Ez egyébként még jobban megerősödött bennünk, ezek vagyunk, ehhez értünk!

- Úgy tombol címmel – még tavasszal, a pandémia idején – hozta ki új klipjét az együttes. Hogyan sikerült akkor megidézni a bulihangulatot, ami szerencsére később valóban bekövetkezett?

- Ez nagyjából egy bevált módszer. Elképzeltük, hogy ezt a dalt színpadra víve, közönséggel, nyári hangulatban milyen érzelmi töltettel lehetne közvetíteni. Így a rádióváltozatról leválasztva lett egy summer vibe, reagge style, amit nem lehet nem imádni!

- Milyen repertoárral kezdett újra turnézni az együttes? Milyen összeállítással vendégszerepel Kiskunhalason az Ocho Macho?

- A playlist összeállítása a mi esetünkben eléggé speckó, hiszen rengeteg dalunk van. Amitől viszont könnyű, hogy keretet tudunk adni a koncerteknek és egyben magunk számára is érdekessé tenni. Mindig változik, változtatható!

- Reggae, ska, punk, latin ötvözete a zenekar muzsikája. Van elnevezés eme egyvelegre? Bővülhet még a paletta új műfaji elemekkel?

- Hupogás. Ez egyenlő a felszabadult érzéssel, hogy a zene nem akar skatulyába záródni. Szabadság a lélekben, a zenében!

- Az Ocho Macho Jó nekem című slágerének klipje idén 10 éves és már 36 millió megtekintésnél jár. Hány koncerten, buliban hangzott el vajon az elmúlt egy évtizedben? Elképzelhető, hogy az évforduló kapcsán új köntösben forgatnak még hozzá klipet?

- Erre a választ magam is szeretném tudni, tuti kifeküdnék tőle! Szóval, ha valaki tudja, mondja meg! Egyelőre új dal írásával szeretnénk magunkat lekötni.

Fotó: https://www.facebook.com/panamyphoto/