Szekéren utazzák át az országot
Kultúra

Szekéren utazzák át az országot

A Kiskunhalasi Református Kollégium Szilády Áron Gimnáziuma  350 éves múltra tekinthet vissza. Kezdetben a Debreceni Református Kollégium „particulájaként" működött az iskola. A  jubileum alkamából egy kétfogatos lovasszekérrel - lovaskocsival, 350 évvel ezelőtti módon 8 nap alatt mintegy 280 km-t megtéve jutnak el a „gyökereiktől“, Debrecenből Kiskunhalasra.

 
„Napi 30-40 Km megtétele után az adott településeken éjszakázunk, köszönhetően a helyi református gyülekezetek vendégszeretetének. A lovaskocsin 8  diák és felnőtt kísérőik utaznak. Két napos váltásban összesen 32 diák vesz részt az érdekes programon. A szekeret az indulást megelőzően (május 24-én) a Református Egység Fesztiválon kiállítjuk.
 
Május 26-án reggel a Debreceni Nagytemplom mellől indulunk és terveink szerint június 2-án a koradélutáni órákban érkezünk a Szilády Gimnáziumhoz. A program során nagy hangsúlyt fektetünk a biztonságos közlekedésre.
 
Támogatóink: Bányai Gábor országgyűlési képviselő (fővédnök), Debreceni Református Kollégium,  Kiskunhalas városa,  Halasi Vállakozók Klubja, Vajdasági Vállalkozók, Merkbau Kft, FIAT KB Autoteam Kft,  Krausz és Társai Bt, Sóstó Csárda, Halas Rádió, Szilády Áron Református Gimnázium. A lovasprogram lebonyolításában kulcs szerepet vállal Tatai Tibor, a lovasfogat tulajdonosa" - olvasható az iskola weboldalán.

Útvonal:

- Debrecen
- Földes
- Füzesgyarmat
- Gyomaendrőd
- Szarvas
- Szentes
- Ópusztaszer
- Kiskunmajsa
- Kiskunhalas