Szélkiáltó a Filharmónián
Kultúra

Szélkiáltó a Filharmónián

Az új évad első filharmóniai előadásán, szerdán kora délután a Szélkiáltó együttes lépett fel a Közösségek Házában. A Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. által szervezett programon általános és középiskolás diákok vették részt a város oktatási intézményeiből.

Az élő zene testközelből való megismerését segíti a Filharmónia-sorozat. Interaktív koncertjeik fő célja, hogy a moderátor ne csak bevonja a gyerekeket az előadásba, hanem a történetekkel hozzásegítse őket a művek és információk összefüggéseiben való megértéséhez.

A legutóbbi alkalommal a Szélkiáltó együttes vendégeskedett Kiskunhalason. A formáció több mint négy évtizede kezdte az együtt muzsikálást, és ötezer körüli koncertet adtak határon innen és túl. Február 28-án látogattak el városunkba.

- Nagyon régóta veszünk részt filharmóniai koncerteken. A most előadott műsorunk címe: Vers és dallam. Nagyon is témába vág, mert mi versénekléssel foglalkozunk. Végigkísérjük a vers és a dallam kapcsolatát évezredeken keresztül. A koncertjeink többsége az ifjúságnak szól, fiataloknak játszunk. Amikor a gyerekek szemtől szemben vannak zenészekkel, az mindig nagy hatással van rájuk – mondta dr. Lakner Tamás.

Arról, hogy a nagy múltú együttesnek milyen helyi kötődése van, a Halasi Tükör március 7-i lapszámában olvashatnak.

Fotók: Anda Péter

Hozzászólás (0)