Tánc, humor, slágercsokor
Kultúra

Tánc, humor, slágercsokor

Hazánk egyik legnépszerűbb zenei stílusa, az operett volt terítéken a Halasi Média és Kultúra Kft. által szervezett Kaszinóudvari esték programsorozat legutóbbi rendezvényén. A műfaj két elismert művésze, Teremi Trixi és Csere László állt közönség elé egy jó hangulatú repertoárral, melyben helyet kaptak az elmúlt bő egy évszázad legismertebb zenei darabjai.

Te rongyos élet! Ez volt a címe a Budapesti Operettszínház két művésze által bemutatott színes összeállításnak. Csere László szerint bár sokan azt mondják, hogy az operettnek már leáldozóban van, a közönség szeretete és reakciója sosem ezt mutatja.

- Ezek örök darabok. Elég csak az első dallamoknak felcsendülniük, a publikum máris tudja, hogy melyik dal szól, s együtt éneklik velünk. Az pedig külön öröm, hogy nem csak a mi generációnk, hanem a tőlünk fiatalabbak is ismerik ezeket a slágereket. Hiába mondják sokan, hogy az operettet már el kell temetni, ilyenkor én mindig azt válaszolom, hogy lehet temetni, de akkor a temetésen tuti biztos, hogy tele lesz a temető – osztotta meg véleményét a Halasmédiával a színművész.

Teremi Trixi az est során több gyönyörű ruhában jelent meg, a közönség minden alkalommal, nagy tapssal jutalmazta a művésznőt.

- A világon mindenhol énekelnek operettet, de bátran kijelenthetjük, hogy sehol sem olyan átéléssel és érzelmekkel túlfűtve, mint itt, Magyarországon. Ehhez párosulnak az olyan csodálatos ruhák, mint például az én piros, fehér, zöld ma esti egyik öltözékem. Kell ettől gyönyörűbb? öröm látni, mennyire nagy hatással vannak az általunk énekelt dalok a kiskunhalasi közönségre is, öröm itt fellépni – árulta el Teremi Trixi.

A fellépőkkel készített interjúinkat a Halas TV Kultúrkép magazinjában láthatják majd az érdeklődők.