(►) Tű-pontos részletek
Kultúra

(►) Tű-pontos részletek

Pénteken este nyílt meg a kiskunhalasi Rapavi Réka első önálló kiállítása. A fotós a halasi csipke készítésének legfontosabb mozzanatait örökítette meg gépe segítségével, a képekből pedig hol máshol, mint a Csipkeházban tekinthetnek meg egy szép összeállítást az érdeklődők.

Tű-pontos részletek. Ez a címe Rapavi Réka első kiállításának, melynek központi témája, városunk büszkesége, a csipke.

- A Szegedi Tudományegyetem OKJ-s fotós képzésére jártam, ennek zárásaként kellett elkészíteni egy vizsgaremeket. Halasiként nem volt kérdés számomra, hogy a csipkekészítésről fogok fotókat készíteni. A koncepcióm az volt, hogy végighaladjak a munkafolyamatokon. E mellett részleteket láthatunk magáról, az épületről, illetve a Csipkeház környezetéről. Fotózás előtt alaposan utánaolvastam a teljes folyamatnak, de még így is meglepő volt látni, milyen aprólékos részletekből állnak össze ezek a csipkecsodák – árulta el a fotós.

Az ünnepélyes megnyitó keretében Réka húga, Rebeka két zenészbarátjával állt közönség elé. Az alkalomhoz illő, kellemes hangvételű dalokat adtak elő. Az egyelőre név nélküli formáció nagy tapsot kapott a publikumtól.

A tárlatot Dömötör Mihály fotóművész nyitotta meg, aki több alkalommal is kiemelte, hogy bár a halasi csipkék önmagukban is fantasztikus vizuális élményt nyújtanak a szemlélőknek, Rapavi Réka fekete-fehér fotóin még inkább szembetűnő, milyen csodás alkotásokat őriznek a Csipkeházban.

A fotókat március 10-ig tekinthetik meg az érdeklődők. A Halas Televízió helyszínen készített interjúi, felvételei pedig a Kultúrkép magazinban lesznek láthatók.