Újra nyílt a Pilvax kávéház
Kultúra

Újra nyílt a Pilvax kávéház

Kora este folytatódtak a március 15-i ünnepségsorozat programjai Kiskunhalason. A Csipkeházban a sajtószabadságról folyt beszélgetés a Halasi Demokrácia Műhely szervezésében, a szabad sajtó napját megelőző este. A Közösségek Házában újra nyílt a Pilvax Kávéház, a Halasi Média és Kultúra Kft. és a Szilády Áron református Gimnázium közös szervezésében. A program népművészeti kiállítással nyílt, melyen díjazott alkotásokat mutattak be a közönségnek.

 
A Népművészeti Ki mit tud? gálaműsorában, a kategóriák legjobbjai adtak elő egy-egy műsorszámot. A zsúfolásig telt nagyteremben színpadra lépett Balog Laura - népi furulya (Felsővárosi Általános Iskola), Tóth Gergő-Tóth Gvendolin – néptánc (Kertvárosi Általános Iskola), Mizser Róbert - hegedű (KRK Szilády Áron Gimnázium), Gyermeklakodalom (szanki Gy. Szabó Béla Általános Iskola), Erdélyi Dániel, Hunyadi Lajos - Szabó Bence – néptánc (Szilády Áron Református Gimnázium, Szent József Katolikus Általános Iskola), Pap Hajnalka – népdal (szanki Gy. Szabó Béla Általános Iskola), Táltos Általános Iskola Balotaszállás citerazenekara, Sziládys legények lírai műsorukkal.

A rendezvényen Édes Árpád református lelkész mondta el gondolatait az 1848-as szabadságharcról, annak szellemiségéről. A Pilvax kávéház a Kiskun Táncegyüttes vezetésével, a Halas Banda közreműködésével, táncházzal zárult.

Kép-szöveg: Pozsgai Ákos

{phocagallery view=category|categoryid=1276|limitstart=0|limitcount=0}