Vidámság, érzelem, humor frenetikus hangulattal a táncgálán (galéria)
Kultúra

Vidámság, érzelem, humor frenetikus hangulattal a táncgálán (galéria)

Telt ház a KSZC Dékáni Sportcsarnokában, több mint 200 fellépő két felvonásban, közel három órás programsor, érzelmes, elegáns, vidám és humoros műsorszámok jellemezték a 2021. évi táncgálát. Kiskunhalas táncnagyhatalom, ami több évtizedes, következetes munkája a Studio 2000 TSE profivá érett lelkes vezetőinek. Halas szombat esti lázba került a táncosoknak köszönhetően, amit a hálás közönség folyamatos tapssal és üdvrivalgással honorált.

Egy év kihagyás után ismét táncgálát rendezett a Studio 2000 TSE. A versenytáncosok is megszenvedték a pandémiát, de csattanós válaszokkal, kitűnő eredményekkel tértek vissza a parkettre, amelyekről a Halasmédia hétről-hétre beszámolt. Június 12-én pedig megtartották az elmúlt évben elmaradt, jubileumi, 30 éves születésnapos táncgálát.

Fülöp Róbert polgármester nyitotta meg a 2021. évi táncgálát

Fülöp Róbert polgármester nyitotta meg szombat este hét órakor sok száz néző a monstre táncestet. A városvezető beszédében örömének adott hangot, hogy ismét egy rangos és hagyományos eseménye Kiskunhalasnak jelzi, bizony kezd visszatérni a város normális életrendje a járványhelyzet enyhülését követően.

Fülöp Róbert két éve arról számolt be köszöntőjében, hogy jól halad a Tánchagyományok háza építkezése. Tegnap este pedig: „Azt jelenthetem Önöknek, hogy a Tánchagyományok háza elkészült és a táncosok már birtokba vették. Biztos vagyok abban, hogy az új létesítmény évtizedekre meghatározó helyszíne lesz Halas gazdag tánckultúrájának és, hogy a Studio 2000 TSE méltó otthonra lel benne.” A város első embere rövid beszédében élményekben gazdag estet kívánva adta át a főszereplőknek, a táncosoknak a porondot.

A közönség két felvonásban a versenytánc szinte minden műfaját, táncát megismerhette. Felléptek a legkisebbektől a felnőtt és szenior korosztályokig a táncosok. Egyéni kűrök, kis és nagycsoportos formációk váltogatták egymást. A látványos táncok mellett a humor is erősítette a közönség egyébként lelkes hangulatát. Gigaováció fogadta például a „Hattyúk Tava” felújított bemutatóját, amit a klub férfi táncosai adtak elő, balett ruházatra emlékezető jelmezbe bújva.

Juhász Ágnes, a klub művészeti vezetője a háttérből koordinálta végig segítőivel a gála eseményeit

A Stúdió 2000 TSE a táncgála során igazolta, hogy a térség tánckultúráját meghatározóan alakító, azt egyre magasabb szintre formáló szervezet, magas szakmai kompetenciákkal. A gálán a Studio környékben megalakult kisebb vagy nagyobb csoportjai is fellépetek. Így egy térségi táncbemutatóvá erősödve a halasiak mellett soltvadkerti, halásztelekei, bócsai, akasztói, keceli táncosok járták a különböző táncokat. Az ország több pontjáról, például Budapestről, Szigetszentmiklósról is érkeztek párosok, akik valamilyen módon kötődnek, kötődtek a Studio 2000 TSE-hez. Óriási tapsot kaptak fergeteges bemutatóik után a legmagasabb kategóriás, válogatott párosok.

A klubalapító Juhász Ágnes és táncpedagógus férje, segítője Tóth Szilárd a közönség elé kérte az egyesület táncoktatóit, akiknek ajándékkal köszönték meg a sok-sok munkát. Kifejezték hálájukat a támogatóknak és hátteret biztosító Kiskunhalasi és a Kossuth Lajos Alapfokú Iskoláknak is. A táncgála este 10 órakor egy óriási csoporttánccal fejeződött be, amelynek sokat sejtető címe „Vissza a jövőbe” már a 2022-es gála körvonalait sugallta.

A gáláról a jövő héten, szerdán megjelenő Halasi Tükörben és a Halas Televízió csütörtöki Kultúrkép című magazinjában is lesznek további beszámolók.

Képek: Anda Péter