Szent Iván halasi ünnepe
Kultúra

Szent Iván halasi ünnepe

Már negyedik alkalommal rendezte meg a Halasi Média és Kultúra Kft. a Szent Iván napi vigadalmat a Sóstó területén. Ezúttal is százak látogatta ki a programokra. Péter Szabó Szilvia és a Cimbaliband koncertje mellett látványos tűzgyújtás, lampionos evezés és tűzzsonglőr bemutató aratott nagy siker. A Szőke Pincészet jóvoltából százak koccinthattak a Magyar Bor és Pezsgő Napja alkalmából.

Boszorkányos, misztikus, tüzes. Ez mind jellemzője a Szent Iván napnak, amelynek kapcsán már negyedik alkalommal szervezett vigadalmat a Halasi Média és Kultúra Kft. A Sóstó területe ismét benépesült és egymást érték a programok a színpadon és a tóparton, sőt, a vízen is A Kiskunhalasi Városi Fúvószenekar koncertjére a nagy szél miatt nem a színpadon, hanem a büfék előtt került sor, Lauer Zsolték ismét változatos repertoárral lepték meg a folyamatosan gyarapodó közönséget. 

A rendezvény sztárvendége Péter Szabó Szilvia volt. A Noxból ismert énekesnő ezúttal akusztikus koncertet adott a nézők nagy örömére. A jól ismert dalok kicsit csendesebben, más hangszerelésben szólaltak meg, és a több szállal is Kiskunhalashoz kötődő Péter Szabó Szilvia ismét bebizonyította, kincs van a torkában. A siker és a ráadás sem maradt el.

A Magyar Bor és Pezsgő Napja alkalmából közös koccintás volt a Szőke Pincészet jóvoltából. Szőke Sándor és Szőke Tibor kiskunhalasi chardonay-t hozott a jeles alkalomra. A színpadon Péter Szabó Szilviával kóstolták meg a finom nedűt, a színpad előtt pedig több százan koccintottak  az ünnep kapcsán.

A Kiskun Táncegyüttes fellépése garancia a jó hangulatra és színvonalas produkcióra. Mándity László és a felnőtt csoport tagjai három fergeteges koreográfiát mutattak be, remekül felvezetve az esti programokat. 

A Sóstó partján sötétedés után a Halasi Napsólyom Íjász Egyesület tagjai meggyújtották a 11 mázsa fából összerakott máglyát. A Kunfehértói Boszorkányok erre az alkalomra készített produkcióval szórakoztatták a közönséget a tűz körül. A Sóstó Sporthorgász Egyesület tagjainak segítségével és szervezésében 11 lampionos csónak szelte át a tavat, nem mindennapi látványt nyújtva az éjszakában.


A Cimbaliband koncertje ismét a színpad elé hívta a közönséget, a cimbalom Chuck Berry-jeként emlegetett Unger Balázs vezetésével pillanatok alatt bebizonyította, miért is kedvelik olyan sokan a bandát. Egy órás koncertjük alatt egyre többen pattantak fel a helyükről és táncoltak. 

A Phlox Tűzzsonglőr trió varázslatot hozott. Dzsenifer, Máté és Bence játéka a tűzzel sokszor hihetetlennek tűnt a publikum számára. A zene, a mozgás, és a fények játéka után nem volt véletlen a taps és az ováció. 

A T-Band igazi bulizenekar, amely folyamatosan bővülő repertoárral örvendezteti meg a közönséget. Az idén tíz esztendős együttes hajnalig tartotta életben Szent Iván nap jelképét, a tüzet a színpad előtt táncolókban.

Fotók.: Anda Péter

Hozzászólás (0)