Virágvasárnap barkaszenteléssel
Kultúra

Virágvasárnap barkaszenteléssel

Készül a virágvasárnapra – pálmavasárnapra - a katolikus egyház. A virágvasárnap a katolikusoknál egyike az év legnagyobb ünnepeinek. A halasi Alsóvárosi katolikus templomban március 28-án a délelőtt fél 9-kor kezdődő szentmisén is lesz barkaszentelés. A 10 órás szentmise jó idő esetén a templom mellett a kálváriánál kezdődik a körmenettel és barkaszenteléssel. A halasi felsővárosi katolikus templomban március 28-án virágvasárnap a szokott rendben reggel fél 8-kor és délelőtt 9 órakor kezdődnek a szentmisék

A katolikus közösségekben kiemelt ünnep a virágvasárnap, ekkor ünnepli az egyház Jézus jeruzsálemi bevonulását. A katolikus templomokban jelen lehetnek a hívők a szertartásokon, de a vírushelyzet miatt mindenkitől az aktuális járványügyi szabályok betartását kérik.  

A halasi Alsóvárosi katolikus templomban március 28-án a délelőtt fél 9-kor kezdődő szentmisén is lesz barkaszentelés. A 10 órás szentmise jó idő esetén a templom mellett a kálváriánál kezdődik a körmenettel és barkaszenteléssel.

A hívőktől azt kérik, ha tehetik, vigyenek magukkal barkát vagy más virágzó ágat. A halasi felsővárosi katolikus templomban március 28-án virágvasárnap a szokott rendben reggel fél 8-kor és délelőtt 9 órakor kezdődnek a szentmisék. 

A Halas Televízióban vasárnap délelőttönként láthatnak egyházi tartalmakat. Délelőtt 9 órától református istentiszteletet, 10 órától katolikus misét vetít a televízió felvételről.

Még több cikk

Dallista Koós Jánossal

Dallista Koós Jánossal

Sose halok meg?

Sose halok meg?

(►) Sose halok meg?

(►) Sose halok meg?