Zajos siker, hosszas vastaps
Kultúra

Zajos siker, hosszas vastaps

Tizennégy előadás, több mint 3600 néző, közel kétszáz szereplő és segítő. Így foglalhatnánk össze röviden a Zrínyi 1566 című rockmusical kiskunhalasi előadássorozatát. Vasárnap este a darab szerzőjének jelenlétében, színültig megtöltött nézőtér előtt zajlott a mű díszelőadása.

 
Mint arról már többször beszámoltunk, az országban jelenleg csak a kiskunhalasi Kaméleon Társulat játszhatja a szerző engedélyével a Zrínyi 1566 rockmusicalt. A lelkes amatőrtársulat három hónapnyi felkészülést követően egy héttel ezelőtt mutatta be a Városi Filmszínházban a történelmi művet.
 
A közel 120 perces történetben gróf Zrínyi Miklós életét, hőstetteit ismerheti meg a közönség. A vasárnapi díszelőadásra felesége kíséretében ellátogatott Moravetz Levente, a rockmusical szerzője. A színész-rendező az előadás után a színpadról köszöntötte a jelenlévőket, s mint elmondta, alkotásának eredeti színpadi előadása óta egyetlen feldolgozás sem nyerte el tetszését, ám a mostani, kiskunhalasi produkcióról csak pozitív dolgokat tud mondani, beleértve az alakításokat, az énekhangokat és a tánckoreográfiákat, és természetesen Czagányné Pásztor Anikó és Valkai Andrea rendezők munkásságát.
 
Zrínyi16
 
A hosszas vastaps és a támogatók, szereplők bemutatását követően a Kaméleon Társulat, immár a szerzővel és nejével kiegészülve ismét elénekelte a „Ha van közös akarat" című grandiózus dalt. A sorozat hétfőn este, a bérletes, tavaszi színházi évad részeként zárul. A tervek szerint nyáron egyetlen, nagyszabású szabadtéri előadásra még visszatér Kiskunhalasra a Zrínyi 1566.
 
Szöveg: Szőri Attila
Fotó: Szűcs Károly
 
{phocagallery view=category|categoryid=1290|limitstart=0|limitcount=0}

Még több cikk

Dallista Homonyik Sándorral

Dallista Homonyik Sándorral

Út lélektől lélekig

Út lélektől lélekig