A zene világnapja
Kultúra

A zene világnapja

A zene világnapján, október 1-jén immár hetedszer rendez komolyzenei versenyt a kiskunhalasi művészeti iskola. Az elmúlt évek sikerein felbuzdulva hagyományt teremtettek ezzel a programmal.

 
- A zene világnapját 1975. óta Yehudi Menuhin hegedűművész és az UNESCO zenei tanácsának felhívására ünnepeljük minden év október 1-jén. Ezen a napon világszerte neves művészek lépnek fel és hívják fel a figyelmet a zene szeretetére és szükségességére – mondta a megnyitón Ulakcsainé Lovas Jolán, a művészeti iskola igazgatója.
 
Zene02

A program délelőtt 9 órakor kezdődött az intézmény hangversenytermében. A gyerekek hangszeres, vokális és kamarazene kategóriában lépnek közönség elé öt korcsoportban. A klasszikus zenei produkciókat szakmai zsűri értékeli: Lauer Ágnes elnök, a hódmezővásárhelyi művészeti iskola tanszakvezető tanára; Lakatos Lászlóné nyugalmazott zenepedagógus és Kovács Lászlóné szolfézstanár.

Zene03

Az arra érdemesek kiemelt nívódíjat, nívódíjat és dicsérő oklevelet vehetnek át. A közönség soraiban általános és középiskolák ének-zene tanárai és tanítványaik foglalnak helyet. A diákok ismerkednek a komolyzenei művekkel, hangszerekkel és az élő muzsikálás szépségével.

Kép-szöveg: Pál László