(►) Tizenegy csapattal rajtolt el az 54. Bibó Kupa
Sport

(►) Tizenegy csapattal rajtolt el az 54. Bibó Kupa

Két év szünet, valamint egy csökkentett tartalmú program után ismét három napon át drukkolhatunk a Bibó Kupa Nemzetközi Középiskolás Kézilabdatorna mérkőzésein. Ez már az 54. alkalom, ezúttal a lányok mezőnyében öt, míg a fiúknál hat csapat küzd egymással a minél jobb helyezésekért. Visszatértek a székelyudvarhelyi barátok is, az első napon telt házas nézőtér fogadta a résztvevőket.

2020-ban az utolsó pillanatban kellett lemondani, 2021-ben egyáltalán nem lehetett megrendezni, 2022-ben pedig két naposra zsugorított program mellett szervezték meg a Bibó Kupa Nemzetközi Középiskolás Kézilabdatornát. Most, 2023-ban volt ismét arra alkalom, hogy kibővített mezőny szerepeljen az immáron 54. állomásához érkezett sorozaton. A megnyitó előtt megkoszorúzták a Horváth István falán a nagy elődök előtt tisztelgő emléktáblát, majd bevonultak a csapatok a telt házas nézőtér elé. Idén a lányok mezőnyében a Székelyudvarhely, a Kecskeméti Piarista Gimnázium, a Kiskunmajsai Tomori Pár Katolikus Gimnázium, a Szilády Áron Református Gimnázium, valamint a házigazda szerepel. A fiúknál a Székelyudvarhely teszi nemzetközivé a mezőnyt, mellettük a Kecskeméti Piarista Gimnázium, a Kiskunmajsai Tomori Pár Katolikus Gimnázium, a Szilády Áron Református Gimnázium, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum, valamint a hazai gárda lép pályára.  A megnyitót a diákok táncos produkciója színesítette.

Csorba Imre igazgató köszöntőjében arra utalt, hogy hosszú szünet után lehetett ismét teljes kupát rendezni. Emlékeztetett arra, hogy a nagy elődök több mint fél évszázaddal ezelőtt a sportág népszerűsítésére találták ki ezt a programot. Mára pedig már egy országban is egyedülálló kézilabdás rendezvényről beszélhetünk. A bibós diákok már hetek óta készültek, hogy megmutassák: nekik is kiváló szurkolótáboruk van, amely fantasztikus hangulatot tud varázsolni a csarnokba. Ez sikerült is, valami hasonlóra kell számítani a következő két napban is. Mozgóképes összefoglaló a megnyitóról és a nyitómeccsről a 19 órakor kezdődő híradóban.

Video: Vercz András