50. Rákóczi Kupa: legjobb négy között a Tekó (galéria)
Sport

50. Rákóczi Kupa: legjobb négy között a Tekó (galéria)

Maratoni hosszúságú volt az 50. Rákóczi Kupa második napja. Reggel nyolc órától egészen este negyed nyolcig, összesen 21 mérkőzésen szurkolhattak a drukkerek. Ami a házigazdák számára a legfontosabb: magabiztos teljesítménnyel jutott a Tekó egyedüli halasi iskolaként a legjobb négy közé. Emlékezetes marad a gálamérkőzés is, amelyen a Tekó All Star a Ferencvárosi Öregfiúk ellen meccselt zsúfolásig megtelt lelátók előtt.

Lesz miről beszélni az 50. Rákóczi Kupa második napján történtek okán. A 12 csapatos lebonyolítás azt jelentette, hogy szombaton 21 mérkőzést rendeztek. Volt szülinapos köszöntés, lelepleztük, hogy ki is van Virtus, a tekós kabalafarkas jelmeze mögött, Lisztes Krisztián még mindig zseniális focista, mint ahogy Szarka Józsi is kőkemény. A Tekó Fakó pedig Bibliába illő feltámadást mutatott be. De ne szaladjunk ennyire előre a történésekben. Már reggel nyolctól meccsek voltak, a házigazdák szereplésére egészen 10 óráig kellett várni. A Magyarkanizsát nyolc góllal verték Rácz Tamásék, hogy aztán a Kiskőröst öt góllal legyőzzék. Megvolt a biztos továbbbjutás, így a Sepsiszentgyörgy elleni találkozó nem számított már. A szentgyörgyiek nyertek, viszont a Tekó szurkolói sem búslakodtak. Vasárnap reggel fél kilenctől éppen a Sepsi elleni játszhatnak a döntőbe jutásért.

Ami a többi halasi középiskolát illeti: a Bibó-gimnázium fiatal, formálódó csapata 1 győzelemmel és négy vereséggel fejezte be a csoportküzdelmeket. A Szilády-gimnázium szintén formálódó gárdája a csoportmérkőzések után a továbbjutásért, a legjobb négy közé jutásért játszhatott a kecskeméti Piarista-gimnázium ellen. A 2-1-es halasi vereség a Szilády búcsúját jelentette a további küzdelmektől. A Dékáni is pályára lépett a továbbjutásért, ám a Sepsiszentgyörgy legyőzte Bátory Gábor csapatá, így ők is befejezték az 50. Rákóczi Kupát. A Tekó Fakó egy kis lépésre volt a bravúrtól. A Kiskunfélegyháza, amely bejutott a négy közé az utolsó csoportmeccsen már három góllal vezetett a Fakó ellen, ám egyenlített a házigazda. Arra viszont már nem volt elég idő, hogy a győzelmet is megszerezzék, így hősies küzdelem után búcsúztak.

A gálamérkőzésen a Lisztes Krisztiánnal, Keller Józseffel, Zoran Kunticcsal, Bánki Dodóval, Fischer Pállal felálló Fradi Öregfiúk volt a Tekó All Star ellenfele. A hangulatos meccsen zsúfolásig teltek a lelátók, hiába volt számtalan helyzete a Tekónak, egyetlen góllal a Fradi nyert. Mindkét csapat vastapsot kapott, ráadásul a Fradi játékosai elismerősen szóltak a kupáról. 

Volt még néhány emlékezetes pillanata a szombati napnak. Kiderült, hogy Virtus, a Tekó kabalafarkasának jelmezében Bédity Zsombor a hangulatfelelős. Éppen február 3-án ünnepli a 18. születésnapját az egyik vezérszurkoló Horváth Netti. Őt egy tortával köszöntötték. Vasárnapra maradtak az igazi izgalmak. Fél kilenctől a Tekó a Sepsiszentgyörggyel találkozik a döntőbe jutásért, a másik ágon Kiskunfélegyháza - Kecskemét mérkőzés lesz.