A Hardt Oil Kupáért fociztak a fiatalok (galéria)
Sport

A Hardt Oil Kupáért fociztak a fiatalok (galéria)

Rendhagyó helyszínen rendezték meg a II. Hardt Oil Kupát a 2013-ban és 2015-ben született labdarúgóknak. A Hirling József Lovaspark centerpályáján évtizedekkel ezelőtt volt tétre menő focimeccs, ezúttal a Mozdulj ránk Halas! rendezvény keretein belül volt alkalmuk a fiataloknak a szereplésre. A házigazda Szilády RFC meghívására mindkét korosztályban 5-5csapat mérte össze erejét. 

Az MTK Budapest, a Carvalho SE Budapest, a KTE Akadémia Kecskemét, a Kiskunmajsa SE, a Soltvadkerti Te, a KLC – KTE Kecskemét kapott meghívást, de természetesen pályára lépett a Szilády RFC is azon az utánpótlás labdarúgótornán, amelyet a Hardt Oil Kupáért rendeztek szombaton délelőtt. Eddig megszokhatták a focit kedvelők, hogy a Bundzsák Dezső Sportközpontban vannak az ilyen rendezvények. Most más helyszínen volt, ennek egyik oka pedig a Mozdulj ránk Halas! elnevezésű élménynap volt, amelynek keretein belül helyet adtak a kupának is a Hirling József Lovasparkban.

A szervezők két játékteret alakítottak ki, az egyik az életkori sajátosságoknak megfelelően olyan volt, hogy négy kaput helyeztek el rajta. A közel 100 kislány és kisfiú nagy elánnal vetette bele magát a küzdelmekbe szüleik, edzőik biztatása, ovációja mellett. Arra is volt alkalom, hogy kipróbálják a légvárat és a többi sportágat. Az eredményhirdetlsen aztán mindenki átvehette a jól megérdemelt érmet. Nem voltak helyezések, csupány nyertesek, győztesek.