Csernák Zsolt a legerősebb hivatásos tűzoltó Magyarországon
Sport

Csernák Zsolt a legerősebb hivatásos tűzoltó Magyarországon

Csernák Zsolt tűzoltó őrmester sportban univerzális. A mellett, hogy hivatásában is példás teljesítményt nyújt, rendszeresen szerepel különböző sportversenyeken. Pénteken éppen a „TFA-FCC HUNGARY-Szombathely”, az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi megméretésen bizonyított. Zsolt ismét az ország legerősebb hivatásos tűzoltója címet nyerte el, már nem először.

Szombathely belvárosában, több ezer érdeklődő néző előtt rendezték meg a „TFA-FCC HUNGARY-Szombathely”, az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi versenyt. Ez a tűzoltó hivatás egyik legrangosabb és ezzel együtt legnehezebb megméretése, ezúttal is közel százan álltak rajthoz.  Mi, halasiak joggal lehetünk büszkék arra, hogy az elmúlt években több alkalommal kiskunhalasi sikerek születtek. Különösen Csernák Zsolt volt eredményes és Zsolt ezúttal is odatette magát. Az eredményhirdetésen kiderült, hogy ő lett a magyar győztes a hivatásosok kategóriájában. Korosztályában a abszolút harmadik helyet szerezte meg.

A versenyzőknek nem volt könnyű dolga, mert a nyári meleg ellenére a Firefighter Combat Challenge pályát teljes védőfelszerelésben, légzőkészülékben kellett teljesíteniük. Egyebek mellett egy tizenkét méter magas tornyot kellett futva meghódítaniuk, a férfiaknak nyolcvan, míg a nőknek negyvenöt kilogrammos bábut is el kellett húzniuk, és a tömlővel célba lövés sem maradhatott el. Ehhez társultak a második pályán azok az igazi erőfeladatok, amelyek során nagy súlyokkal kellett a legkülönbözőbb helyzetekben megküzdeniük a tűzoltóknak. A két pályán elért időeredmény összeadódott, így alakult ki a végső sorrend. Csernák Zsolt már 2019-ben is hasonló győzelmet aratott, e mellett idén a Pump&Run versenyen, valamint atlétikában is aranyérmet szerzett.