CSIO3*-W Budapest Weinhardt sikerekkel
Sport

CSIO3*-W Budapest Weinhardt sikerekkel

A múlt hétvégén rendezték az év legrangosabb hazai díjugrató eseményét, a CSIO***-W Nemzetközi Díjugrató Világkupa és Nemzetek Díja Csapatversenyt a Nemzeti Lovardában. A Budapesten rendezett versenyen a Kiskunhalasi LTSE lovasa, Weinhardt virág több lóval is eredményesen szerepelt.

A nyitó napon, szerdán, a második számban, amit 135 cm-es magasságú akadályokkal nehezített pályán rendeztek, Weinhardt Virág Equest Cha Cha nevű lovával (címképen) indult. A délelőtt tartott kétfázisos, megszakítás nélküli körben hibátlanul ment a páros és a harmadik helyet szerezték meg. Ugyanezen a napon délután rendezték meg 145 cm-es magasságú akadályokkal a nap legnehezebb körét. Az időre rendezett számban Chiclanaval próbált szerencsét Virág. A Kiskunhalasi LTSE párosa hibátlan pályát teljesített és bronzérmes helyen végeztek.

Weinhardt Virág Chiclana-val az eredményhirdetésen

Július 1-jén szintén egy 145 cm-es magasságú akadályokkal tűzdelt pályán startolt Equest Cha Cha-val Weinhardt Virág. A több mint 30 indulós nemzetközi mezőnyben a halasi páros hibátlanul ment végig a körön és a 7. legjobb időt hozták.  A budapesti CSIO***-W díjugrató verseny tavalyi Grand Prix-jén (150 cm) Weinhardt Virág volt a legeredményesebb magyar lovas. Most is volt halasi kötődése a 150 cm-es Grand Prix-nek. A számot ugyanis Angelos Touloupis hozta első helyen, aki a május 1-jei kiskunhalasi Grand Prix-t, és ezzel a város nagydíját nyerte. Ahogy Hirling Lovasparkban, úgy Budapesten is ugyanaz a ló, Lord Mexx segítette a görögöt a győzelemhez.

Angelos Touloupis és Lord Mexx az akadály felett a Nemzeti Lovardában

Képek: Hajdu Krisztina