Csuti Zoltán a Balaton Park Circuit mezőnyében versenyez
Sport

Csuti Zoltán a Balaton Park Circuit mezőnyében versenyez

Ismét éles versenyen méreti meg magát Csuti Zoltán. Április utolsó hétvégéjén kezdődik a Swift Cup Europe 2024-es szezonja, méghozzá hazai pályán, ugyanis a Balaton Park Circuit fogja vendégül látni a mezőnyt, köztük a kiskunhalasi születésű pilótát is.  Az idén teljes szezont teljesítő Csuti Zoltán nagy reményekkel várja a hétvégét, mert a tavalyi, ott megrendezett szezonzáró versenyen győzedelmeskedni tudott.

A hétvégén elrajtol a Swift Cup Europe autóverseny sorozata. A nyitánynak a Balaton Park Circuit ad helyet. Ott lesz a mezőnyben a kiskunhalasi születésű Csuti Zoltán is.  - Már nagyon várom az első versenyhétvégét. Úgy gondolom, hogy sikeres volt a felkészülési időszak a téli hónapokban, így magabiztos vagyok. Az elmúlt hetekben volt lehetőségem tesztelni a Szlovákiaringen is, ami nagy segítséget fog jelenteni az első versenyeken, még felkészültebben tudom elkezdi az idei évet. Nagy örömmel tölt el, hogy az idei évben több új támogató is mellém állt, igyekezni fogok a pályán elért eredménnyel ezt meghálálni- nyilatkozta hírportálunknak a halasi pilóta, aki idei Sportgálán átvehette a polgármester különdíját.

A versenyhétvégén három futamot rendeznek, az első már a pénteki napon, majd szombaton és vasárnap is egy-egy versenyen kell küzdeni a legjobb helyezésekért, ahol a fordított rajtrácsos szabálynak köszönhetően rendkívül izgalmas futamokra számíthatunk. A Swift Cup Europe mezőnye mellett számos más nívós bajnokság is jelen lesz a Balatoni versenypályán, mint például a Renault Clio Cup, TCR Eastern Europe illetve az ESET GT Cup.

Olyan autókat láthatunk majd a rajtrácson, mint a Lamborghini Huracan GT3, BMW M4 GT3, Mercedes AMG GT3 és GT4, Porsche 911 GT3 Cup, Pagani Zonda vagy Lotus Exige V6 Cup, így érdemes lesz minden érdeklődőnek kilátogatni a pályára. Zoli reméli a szervezőkkel együtt, hogy az időjárás kegyes lesz a nézőkhöz is. (A versenyeket élőben közvetítik több médiaplatformon is, amiknek az elérhetőségét megosztják Csuti Zoltán facebook oldalán is. A M1RA csapat boxában megtalálható lesz Csuti Zoltán versenyautója is, amit a helyszínre látogatóknak nagyon szívesen megmutatnak majd.)