Diákolimpia megyei torna döntő, halasi sikerekkel (galéria)
Sport

Diákolimpia megyei torna döntő, halasi sikerekkel (galéria)

A járványügyi szabályok betartása mellett rendezte meg a Fazekas Mihály Általános Iskola a torna diákolimpia megyei döntőjét, három korosztályban. Sajnos több intézmény jelezte, hogy nem tud részt venni a megméretésen, mivel karanténban vannak a gyermekek, vagy éppen megbetegedtek. Üde színfolt volt, hogy a házigazda mellett a Központi Református Általános Iskola, a Felsővárosi Általános Iskola, a  Kunfehértói Általános Iskola, valamint a Szilády Áron Református Gimnázium is nevezett sportolót. 

Nem volt könnyű helyzetben a Fazekas Mihály Általános Iskola az elmúlt napokban, ugyanis az sem volt biztos, hogy meg tudják rendezni a torna diákolimpia megyei döntőjét. A vírushelyzet miatt folymatosan fogytak a versenyzők. A jelenlegi rendelkezéseket maximálisan szem előtt tartva meg tudták tartani a megméretést az intézmény sportcsaarnokába. A versenyzők csapatonként külön helyen várakoztak, egy kísérővel szülők pedig nem léphettek be a terembe. A házigazda tornászai mellett a Felsővárosi-, a Központi, a Kunfehértói Általános Iskola, valamint a Szilády Áron Református Gimnázium is delegált tornászt. A megjelenteket Kárász Péter igazgató és Dóka András, a Bács-Kiskun Megyei Diák- és és Szabadidősport Szövetség főtitkára köszöntötte.

A B-kategória, I. korcsoportban két szer várt a gyerkőcökre. Talajon és ugrásban értékelték a gyakorlatokat a pontozóbírák. Nem volt könnyű dolguk. A győzelmet a Fazekas-iskola szerezte meg, egyéniben pedig Macska Olivér (Fazekas), Modok Gábor (Központi), Takács Balázs (Fazekas) volt a sorrend. A versenyt követően azonnal fertőtlenítették a szereket.

A B-kategória II. korcsoportban már a gyűrűn is be kellett mutatni a gyakorlatokat a versenyzőknek. A győzelmet a Fazekas Mihály Általános Iskola szerezte meg. Egyéni összetettben mindhárom szeren hibátlanul tornászó Maráczi Donát (Kunfehértó) volt aranyérmes, két fazekasos tornász, Macska Szabolcs és Szántó Lóránt előtt. 

A B-kategória III-IV. korcsoportban is három szeren folyt a verseny. Itt két csapat mérte össze tudását. A Fazekas Mihály Általános Iskola volt az első, míg a Szilády Áron Református Gimnázium a második helyet szerezte meg. Egyéniben a Bibó István Gimnázium diákja, Macska Dominik nyert, a fazekasos Mádai Gellértet és a Bozóki Dánielt megelőzve. A legjobbakkal találkozhatunk még az országos elődöntőben, amelyet a tervek szerint jövő februárban, a Fazekas-iskola rendez majd.