Díjugrató csapatbajnoki cím halasiakkal
Sport

Díjugrató csapatbajnoki cím halasiakkal

Bábolnán folyik csütörtök óta a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság, a legnagyobb rangot képviselő nemzeti versenyünk. A bajnokságon korosztályos és felnőtt halasi versenyzők is részt vesznek. Pénteken a felnőtt csapatbajnoki cím dőlt el Bábolnán. A győztes csapatban két halasi lovas is erősítette a bajnok gárdát.

Már 2 napja folyik Bábolnán a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság. A magyar bajnoki címekért (felnőtt, korosztályos, amatőr és csapatversenyek) rendre eséllyel indulnak kiskunhalasi lovasok. Az idén is több díjugratónk jó helyről várja az egyéni megméretések végelszámolását.

Pénteken befejeződött a felnőttek csapatbajnoki címért folyó versengése. Ebben a Máchánszky Gyula Régió 1-es csapata lett a bajnok. A győztes együttest Füzér Flóra (CHIARA, Kiskunhalasi LTSE), Weinhardt Virág (CHICLANA, Kiskunhalasi LTSE), Hugyecz Mariann (CHACCO-BOY Hetényegyházi Hullám) és Czékus Zoltán (RICOLA, Kisteleki Lovas Egyesület) alkották. A bajnokcsapat vezetője szintén a mi lovasunk, Füzér Gábor volt.

Az idei felnőtt győztes díja, a Fiat 500H a Kincsem Ház előtt

Mint emlékezetes és hírt adtunk róla, 2018-ban halasi díjugratókból állt a magyar bajnok csapat, akkor Bács-Kiskun Megye színeiben: Weinhardt Virág (Chiclana), Fazekas István (Walter), Füzér Gábor (J'Taime) és Füzér Flóra (Jethro), csapatvezető Béressy Krisztián. Az idén nem sikerült tisztán halasi team-et összeállítani. A versenyek folytatódnak Bábolnán és az egyéni számokban jó eséllyel szerepelnek még halasi lovasok.

A felnőttek között a címvédő és a Hirling Lovasparkban felkészülő Fazekas István, a most csapatbajnok együttesben szerepelő Füzér Flóra és Weinhardt Virág, valamint Nagy Sándor vannak még versenyben. A felnőtt egyéni győztes fődíja egy Fiat 500 Hybrid személyautó. Reméljük a vasárnapi döntők után egyikük a kis 500-assal tér haza. A fiatal lovasok között Füzér Zsófi foglal el jó pozíciót a döntő előtt.

Címkép: Facebook/Hugyecz Mariann