Edzéssel, pezsgővel búcsúztak az óévtől (galéria)
Sport

Edzéssel, pezsgővel búcsúztak az óévtől (galéria)

Két év kihagyás után felelevenítették újra a szilveszteri lovarda és koccintás hagyományát a Hirling József Lovasparkban. December 31-én, az év utolsó napján a lovas barátok pezsgővel koccintottak 2022 eredményeire. Mindezt a fiatalok egy óévbúcsúztató lovas edzéssel fűszerezték meg a köszöntő pillanatok előtt, amit a lovasbázis telepvezetője, Rózsahegyi Róbert tartott.

A koronavírus járvány miatt két év kényszerszünet után ismét találkoztak a lovas barátok a Hirling József Lovasparkban (katt ide a 2019-es írásunkhoz). Összetartanak a bázison készülő sportolók, a szakmához közelálló barátok, segítők, támogatók és persze a hozzátartozók. A családias légkör egyik jellemző pillanata volt éveken át a szilveszteri koccintás, amire az idei évben megint sor került.

Felsorakoztak az edzésen résztvevő lovasok

Közel harmincan vettek részt az eseményen, amit egy lovardai gyakorlat előzött meg december 31-én, délelőtt 10 órától. Rózsahegyi Róbert, a Kiskunhalasi Lovasbandérium SE elnöke (a bázis telepvezetője) fogta össze a fiatal lovasokat, akik egy klasszikus, a hétköznapokban is rendszeres gyakorlatsort mutattak be a fedett lovardában.

Kunné Fekete Alexandra (nemzetközi versenybíró), Rózsahegyi Róbert (telepvezető)

A lovasbázison több egyesület lovasai is rendszeresen gyakorolnak, így történt ezt szombaton is. Az óévbúcsúztató edzésen, és az azt követő koccintáson a Kiskunhalasi Lovasbandérium SE és a BM Határőr Dózsa SE tagjai közül is sokan jelen voltak. A fiatal lovasokat szülők, hozzátartozók kísérték el az év utolsó edzésére, de a lovasversenyek háttér dolgozói az adminisztrációt és a versenybíráskodást, az istállók körüli teendőket végző munkatársak is megjelentek.

Fülöp Róbert polgármester, a Kiskunhalasi Lovasbandérium főparancsnoka és Waclawczyk Dariusz ezredes parancsnok

Rózsahegyi Róbert köszöntötte a közönséget és rövid beszédben méltatta az eltelt év kiemelkedő eredményeit. Egyúttal köszönetet mondott valamennyi lovasnak, segítőnek, munkatársnak, támogatónak és a hozzátartozóknak. Mint mondta ezt a munkát, ilyen eredményességgel csak közösen, együttműködve lehet végezni. A koccintást követően baráti beszélgetéssel folytatódott a rendezvény.

Az edzés és a koccintás utáni pillanatok

Kép-szöveg: Kovács Iván