Először lesz profi ökölvívó gála Halason
Sport

Először lesz profi ökölvívó gála Halason

Az ökölvívás kedvelői el lesznek kényeztetve a hétvégén. A XXI. Testvérvárosok Kupája mellett a házigazda Halasi Box Club első alkalommal rendez profi gálát a Horváth István Sportcsarnokban. Mester Sándor elnök tájékoztatása szerint hat mérkőzést rendeznek.

Szombaton és vasárnap rendezi meg a Halasi Box Club a XXI. Testvérvárosok Kupáját. Mint arról hírportálunk beszámolt két napon át a tervek szerint 45 mérkőzés lesz a Horváth István Sportcsarnokban. Az idén több jubileumot is ünneplő egyesület méltóképpen szeretné köszönteni az alapítás 75., az újjáalakulás 25. évfordulóját és a legendás edző, Csenki Feri bácsi 100. születésnapját. Első alkalommal lesz profi ökölvívó gála Kiskunhalason. A Surman Event Promotion megküldte a halasi gála résztvevőinek névsorát- tudtuk meg Mester Sándortól, a HBC elnökétől.

Nagy érdeklődéssel várt összecsapás a feltörekvő fiatal profi Surman Zoltán Jr. meccse, aki 24 éves, 16 meccséből eddig 13-at kiütéssel nyert, 2021-ben megszerezte a „WBO Korosztályos Világbajnoki címét . Ellenfele a szerb  Darko Knezevic 35 éves, 57 profi meccsel a háta mögött).  6 menetet terveznek bokszolni, középsúlyban. A ifjabb, alig 17 éves Surman Áron repülőrajtot vett, első meccsén az nyitó menetben kiütötte ellenfelét, most is gyors győzelemre készül.  Vele szemben a 17 meccses, 31 éves  Hevesi Miklós lép szorítóban, a tervek szerint 6 menetes, kisváltósúlyú (63,5kg) küzdelemre készülnek.

A mezőny egyik legtapasztaltabb bokszolója Detre Gábor, 37 évesen, 17 kemény csatával a háta mögött nagyközépsúlyban (76,2kg) küzd meg Bogdán Szilárddal 4 menetben. Bogdán szintén pályája elején áll, 19 éves, 3 eddigi meccséből kettőt első menetes KO-val nyert. Szerény mérleggel rendelkezik a váltósúlyú (66,7) Csurka Alex, aki szintén még csak 18 éves, de fűti a bizonyítás vágya, Dalibor Balej (Szerbia)  ellen, aki maga is viszonylag kevés meccsel rendelkezik, de nagy csatára számít a promoter, hiszen mind a két fiú a bizonyítás, mérlegjavítás céljával lép ringbe.

Ebben az évben debütált a profik között a 17 éves Szabó Sándor, első meccsét nyerte. Most   kisváltósúlyban  (63,5kg) küzd meg a szerb  Zoran Sreckovval, akiről nem sokat tudunk, a hírek szerint egy kemény, rakkolós, harcos bokszolóról van szó.  Félnehézsúlyban Komjáthi András Bence szintén a fiatalok közé tartozik, ellenfele az ugyancsak szerb, újvidéki  Nicola Ugarkovic, aki 4 menetben akarja legyőzni őt. A gála 19,30 órakor kezdődik - tájékoztatott Mester Sándor.