Emelt fővel búcsúztak Kern Martinék
Sport

Emelt fővel búcsúztak Kern Martinék

Hiába lőtt három meccsen nyolc gólt a magyar U17-es labdarúgó-válogatott, nem jutott tovább a csoportkörből a hazai rendezésű Európa-bajnokságon. A Wales elleni 3-0 után a lengyelek 5-3-ra, míg a sorsdöntő meccsen az írek 4-2-re múlták felül a nemzeti csapatunkat, amelynek a kiskunhalasi Kern Martin volt a csapatkapitánya.

Nem sikerült a továbbjutás az U17-es labdarúgó-válogatottnak a hazai rendezésű Európa-bajnokság csoportköréből. Mindenki nagy várakozással tekintett a fiatalok szereplése elé, mi, halasiak hatványozott figyelemmel tekintettünk a mérkőzések fel. A csapat kapitánya a mi fiunk, Kern Martin volt, aki korábban a Szilády RFC-ből került a Puskás Akadémiához. Marci azóta már az élvonalban is bemutatkozott, mégpedig kiválóan. Nem csoda, hogy ő viselhette a kontinensviadalon a kapitányi karszalagot. Mindhárom találkozón ott voltak a szülei, testvére mellett a sziládys közösség tagjai is. A magyarok a Wales elleni magabiztos (3-0) győzelem után a csoport legjobbjától a lengyelektől 5-3-ra kaptak ki. Az utolsó meccsen, az írek ellen már ki-ki csata zajlott és ezt az ellenfél bírta jobban, főként fejben. A válogatott nem jutott tovább, de a fiatalok emelt fővel jöhettek le a pályáról.

Úgy érzem, a hibázástól való félelem túl erős volt a játékosaimban. Míg a többi csapat a selejtezők alatt megszokta a komoly tétet, mi az Európa-bajnokságon találkoztunk először a tét okozta nyomással, és ezt nem tudtuk megfelelően kezelni. Most természetesen mindenki maga alatt van, és kudarcként éli meg ezt a kiesést, de hiszek abban, hogy a keret sok játékosa előtt szép jövő áll. Sok sikert kívánok nekik ahhoz, hogy elérjék a céljaikat – nyilatkozta a találkozót követően Belvon Attila szövetségi edző.

Fotó: pfla.hu