Fanni, mindent bele a Spartan Kids Világbajnokságon!
Sport

Fanni, mindent bele a Spartan Kids Világbajnokságon!

Szombaton, kínai idő szerint 9,45 órakor kezdődik a Spartan Kids Világbajnokság, amelyen az ország képviseletében, a kiskunmajsai Braun Fanniért szoríthatunk. Ő a sportág történetében az első magyar, aki ilyen megméretésen vesz részt. Mint arról híportálunk több alkalommal beszámolt, a 11 esztendős sportolólány részvétele mögött komoly összefogás volt, amelyben kiskunhalasi vállalkozások is kulcsszerephez jutottak. 

Szinte napra pontosan három évvel azután, hogy 2021 augusztus 16-án élete első spartan versenyén részt vett, Braun Fanni, egyedüli magyarként a világbajnokságon szerepelhet. Nem mindennapi történet az övé, az akarat, a kitartás diadala ez. Néhány héttel ezelőtt számolt be hírportálunk arról, hogy jogot szerzett a Spartan Kids Világbajnokságon való részvételre Fanni, de támogatói segítségre van szüksége. Kiskunhalas, valamint a környező települések, többek között Kiskunmjsa vállalkozói összefogtak a jó ügy érdekében. Voltak olyan magánszemélyek is, akik segítettek Fanninak. Ennek köszönhető, hogy a hét elején repülőre szállhatott az édesapjával, most pedig a szombati rajtra készülhet.

Kínai idő szerint 9,45 órakor rajtol a mezőny, Magyarországot Fanni képviseli. Ráadásul ő az első, aki a sportág története során magyarként részt vehet ilyen megméretésen. Nem lesz könnyű dolga, mert egy 5270 méteres pálya teljesítése vár rá, amelyen 197 méter a szintkülönbség. Ismerve Fanni erejét, kitartását, ez nem lehet akadály.