Példás halasi összefogás Fanniért, aki a világbajnokságra készül
Sport

Példás halasi összefogás Fanniért, aki a világbajnokságra készül

A halasiak ismét megmutatták, hogy összefognak egy jó ügy érdekében. Néhány hete írtunk Braun Fanniról, a 11 éves kislányról, aki egy kőkemény sportágban, a spartanban kivívta a világbajnoki részvétel jogát. Mivel ez jelentős anyagi áldozatokkal jár, a nyilvánosságon keresztül segítséget kért a család. Három halasi vállalkozás a Thúry József utcában gyűjtőpontot hozott létre, e mellett volt, aki ezen felül segítette Fannit abban, hogy megvalósítsa az álmát. A kezdeményezés célba ért.

Braun Fanniról és Dobszay Ramónáról július közepén írtunk a hírportálunkon. A két lány kivívta a jogot arra, hogy ott legyen a Spartan Kids világbajnokságon, amelynek helyszíne Kína lesz. Időközben úgy alakult, hogy csak Fanni tud részt venni a megméretésen, amely augusztus 17-én kezdődik. A Braun-család, valamint a baráti kör mindent megtette azért, hogy ez az utazás létrejöjjön. Cikkünk nyomán három kiskunhalasi vállalkozás a Thúry József utcában gyűjtőpontokat hozott létre. Ugyanakkor a Palacsintapont például az eladott finomságokért fizetett összegekből is felajánlott egy részt. Úgy tűnik, hogy a kezdeményezés célba ért, ugyanis mindenki nagyon segítőkész volt. Csatlakozott a kezdeményezéshez Hegedűs Gergő, valamint a CicaFonal is. A közel 250 ezer forintot már át is adták Fanninak, és édesapjának.

Az akcióban részt vett a BBB Grill, és a Belvárosi Dohánybolt is. Braun Zsolt, a büszke édesapa, és természetesen Fanni is hálás mindenkinek. - Nagyon szépen köszönjük az eddigi segítséget!  Nagyon jó úton haladunk! Már csak egy kevés hiányzik, és Fanni ott lesz a célban. Információm szerint ő az első magyar, aki részt vesz a Spartan Kids világbajnokságon- tette hozzá Zsolt.