Fanni teljesítette a világbajnokság kihívásait
Sport

Fanni teljesítette a világbajnokság kihívásait

Braun Fanni megcsinálta. A 11 esztendős sportolólány élete nagy álmát váltotta valóra azzal, hogy részt vett a Spartan Kids World Championships megméretésen Kínában. Amikor kiderült, hogy Magyaroszágot egyedüliként Fanni képviseli a rangos eseményen, óriási összefogás valósult meg, hogy egyáltalán ki tudjon utazni a világbajnokságra.

2024 Spartan Kids World Championships Finiser vagyok! Ezt írta édesapja, Braun Zsolt közösségi oldalán Braun Fanni. Mint arról korábban többször is beszámolt hírportálunk, a 11 esztendős sportolólány teljesítménye alapján jogot szerzett arra, hogy egyedüli magyarként ott legyen a korosztályos világbajnokságon. Fanni két éve vett részt élete első spartan versenyén, most pedig óriási kihívás előtt állt.

Simán teljesítette az 5270 méteres, 30 akadállyal tarkított, embertpróbáló pályát. Volt olyan akadály, ahol  10 kilogrammos kőgolyó, vagy éppen 15 kilogrammos homokzsákot kellett vinni. Nem is akármilyen volt a sportolólány időeredménye, alig valamivel több mint 64 perc alatt abszolválta a távot. A nem mindennapi teljesítményt jól mutatja, hogy a legidősebb fiúk között is van gyengébb idő, mint az övé. - Büszke vagyok, hogy a világ legjobbjai ellen versenyezhettem! Köszönöm minden támogatónak, hogy eljutottam a megmérettetésre!  Köszönöm mindenkinek, aki szurkolt, bíztatott, a verseny előtt, alatt - írta a közösségi oldalon Braun Fanni.

Fotók: facebook.com (Spartan Kids)