Fazekas István bajnok Maximus-szal
Sport

Fazekas István bajnok Maximus-szal

Budapesten, a Nemzeti Lovardában rendezték a XXXVIII. Díjugrató Tenyészversenyt a hétvégén. A háromnapos díjugrató eseményen kiskunhalasi lovasok is nyeregbe szálltak a bajnoki címekért, helyezésekért. A Hirling József Lovasparkban készülő Fazekas István (Határőr Dózsa SE) Maximus-t (címképen) vitte győzelemre az 5 éves lovak korosztályában. A Tattersall-ban folyó lovasversenyen több halasi díjugratónk is sikeres volt.

Nagy Antal, az elmúlt évben a Magyar Lovassport Szövetség által év tenyésztőjének választott szakembere közölte közösségi oldalán a jó hírt. „Walter unokaöccse, Fazékkal a nyergében a 67 indulót felsorakoztató elődöntőben és a népes középdöntőben is hibátlan pályával jutott a legjobb 35 ló közé a vasárnapi döntőbe. Itt szintén hibátlan alappálya után az összevetés következett, ahol már csak a legjobb 6 páros között dőlt el az idei nyertes kiléte. Fazék rutinjának köszönhetően szintén hibátlan pályával sikerült a legjobb idővel teljesíteni az összevetést. Ebben az évben ismét sikerült maradandót alkotnunk a Magyar Lótenyésztés nagy múltú, kihívásokkal teli, de dicső történelmében" – írta bejegyzésében Nagy Antal.

A bajnoki díjátadó esemény, Fazekas István lovon (Maximus), mellette Nagy Antal tenyésztő

A győztes Fazekas István (Határőr Dózsa SE), Maximus-szal, hibátlanul ment az alappályán és az összevetésben is. A 120 cm-es magasságú akadályokkal nehezített pályán 42,28 mp idejükkel közel 2 másodperccel gyorsabbak voltak a második helyezett Hegedűs Kristóf és lova Kuszán teljesítményénél.

A háromnapos fővárosi lovassport eseményen több halasi lovas is kiváló eredményeket ért el. Az egyik nyitott versenyszámban (110 cm-es magasság, időre) 2. helyezett lett Karádi Ármin (Határőr Dózsa SE) Long Island nevű lovával. A szintén nyitott körben (120 cm-es magasság, időre) Karádi Ármin, Candy Crush-sal negyedik, míg Füzér Flóra (Kiskunhalasi LTSE) For The Moment-tel hatodik lett.

Képek forrása: Nagy Antal