Nagy Antal az év tenyésztője
Sport

Nagy Antal az év tenyésztője

A kiskunhalasi lótenyésztő, Nagy Antal 2020-ban felért a csúcsra. Az általa tenyésztett, Mytos apaságú szürke
Walter, Fazekas Istvánnal a nyergében, a magyar díjugrató sport egyik legmeghatározóbb párosa volt az elmúlt öt évben. Nem véletlen, hogy Nagy Antal lett az év tenyésztője - számolt be a dijugratoszakag.hu.

Mint arról korábban beszámoltunk, az év legnagyobb halasi lovassikerét érte el Fazekas István Walter nyergében a díjugrató országos bajnokság megnyerésével. A legutóbbi felnőtt fedett pályás döntőt is ez a páros nyerte 2019-ben, képviselte hazánkat 5*-os versenyeken Lisszabonban, Athénban, majd 2020 szeptemberében öt nagyszerű pályát teljesítve, bajnoki címre juttatta lovasát és tulajdonos tenyésztőjét. 

Az év tenyésztőjének megválasztott Nagy Antal szorgalmas lószerető ember, aki családjával együtt neveli a csikókat a Kiskunhalastól 5 kilométerre lévő bázisán. Saját tenyésztésű lovaik hatalmas legelőkön és karámokban nevelkednek, és egy kisebb pályán megkapják az alapkiképzést, ahonnan a Hirling József Lovasparkba, Fazekas István nyerge alá kerülnek. A jelen korban, amikor a ló- és lovassportban a külföldi lovak létszáma van többségben a startlistákon, példaértékű siker Walter és Nagy Antal története- olvasható a dijugratoszakag.hu oldalon.

Fotó: Kovács Iván