Gergő szépen helytállt az országos döntőben
Sport

Gergő szépen helytállt az országos döntőben

Az ország 30 legjobb kajakosa között szerepelhetett Soczó Gergő. A kiskunhalasi sportoló Szegeden ült hajóba a fináléban, miután a vidékbajnokságon kiváló eredményt ért el. Gergő az igen előkelő 15. helyen végzett egyéniben olyan ellenfelek között, akik napi két edzéssel készültek a megméretésre. Nem mellesleg négyesben még szerzett egy ötödik helyet is a fiatal kajakos.

Soczó Gergő minden gratulációt, elismerést megérdemel. Mint arról korábban hírportálunkon megírtuk, a fiatal sportoló többek között Kiskunhalason, a Sóstón készült a soron következő kajakversenyeire, édesanyja, Szabina segítségével. A vidékbajnokságon elért kiváló eredményének köszönhetően bekerült az országos döntőbe. A felkészülésben már a sportág egyik bázisának számító MVM Szeged Vízisport Egyesület is segítette őt. Az utolsó két hétben, hat alkalommal  mehetett át Szegedre tréningezni.

Gergő szépen helytállt az erős mezőnyben, ahol a 30 résztvevő közül a 15. helyet szerezte meg.  Ez önmagában is remek eredmény, ha még hozzávesszük azt, hogy riválisai napi két edzéssel készültek, akkor még nagyobb elismerés illeti őt. Külön öröm számára, hogy a családja mellett a helyszínen szurkolt neki labdarúgóedzője, Zákány Sándor is. Soczó Gergő kajak négyesben is indult, ahol az ötödik helyet szerezte meg a csapat. Egyéniben pedig ő volt a Vajda Attila Regionális Akadémia legjobbja.