(►) Gyermekek örömfocija a Téli Bozsik Tornán (galéria)
Sport

(►) Gyermekek örömfocija a Téli Bozsik Tornán (galéria)

Tizennégy településről érkeztek tehetséges labdarúgópalánták az első alkalommal megrendezett Téli Bozsik Tornára, amelynek helyszíne a Dékáni-sportcsarnok volt. Vincze Attila, a házigazda Szilády RFC sportigazgatója érdeklődésünkre elmondta, hogy a program célja az, hogy a téli időszakban, zordabb időjárási viszonyok között is legyen lehetőség a gyermekeknek egy kis örömfocira.

Gyermekzsivajtól volt hangos szombaton délelőtt és kora délután a Dékáni-sportcsarnok. Az OTP Bank-Bozsik Program keretein belül első alkalommal rendeztek téli labdarúgótornát Kiskunhalason. A házigazda Szilády RFC mellett a Kiskunhalasi FC képviselte városunkat, de érkeztek csapatok Csólyospálosról, Jánoshalmáról, Jászszentlászlóról, Kecelről, Kelebiáról, Kiskunmajsáról, Kiskunfélegyházáról, Kisszállásról,  Mélykútról, Pálmonostoráról, Soltvadkertről, Tompáról is. Az U9-es korosztály tagjait Kitl József, az RFC szakmai igazgatója köszöntötte, majd jöhettek a mérkőzések.

Az első körben nyolc, majd a második fordulóban hét csapat meccselt egymással. Mint megtudtuk, az eredmény másodlagos volt, a hangsúly az örömfocin volt. Vincze Attila, az RFC sportigazgatója azt mondta, hogy szerettek volna lehetőséget teremteni az utánpótlásnak a játékra. Fontos szempont volt, hogy a zordabb időjárási viszonyoktól függetlenül mindenki élvezze az önfeledt játékot. A legügyesebb focisták emléklapot vehettek át a sorozat végén.