Győztes rajt
Sport

Győztes rajt

A félidőben még magabiztosan vezetett a Kiskunhalasi UKSC az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság első fordulójának mérkőzésén a Mecseknádasd ellen, hazai pályán. A lefújás után pedig annak örülhettünk leginkább, hogy az jelentős előnyből egyetlen gólocska megmaradt, így győztesen vágott neki a szezonnak a halasi csapat. Külön öröm, hogy a Bibó István Gimnázium sportcsarnokában nagyon sok néző volt kíváncsi az összecsapásra.

Úgy tűnik, hogy a halasi kézilabdabarátok a fiúknál keresnek vigaszt a lányok rossz szereplése és bizonytalan jövője okán. A ma délután, NB II-es bajnoki rajton a Kiskunhalasi UKSC - Mecseknádasd mérkőzésre megteltek a Horváth István Sportcsarnok lelátói, sok olyan nézőt is lehetett látni, akiket eddig csak a KNKSE meccsen lehetett felfedezni.

És milyen régen hallottuk már az egyik legismertebb halasi szurkoló ikon, Fáber Elek drukkolását is. Ebből a felvezetésből is látszott, hogy a hangulatra nem lehetett panasz a nyitányon és az első félidőben a fiúk is tettek arról, hogy maradjon a karneváli feeling.

Az első három percben mindkét oldalon helyzetek maradtak ki, majd a halasi Fejes Attila kezdte a gólgyártást. A pálya hangulata paprikás volt, ezt kiállítások és Harkai Dávid idejekorán összeszedett piros lapja is mutatta. Az UKSC viszont annak ellenére, hogy többször játszott emberhátrányban, végig vezetett. Benkő Péter, Vadkerti Attila, Fejes Attila, Horváth Czinger György és a kapuban Gillich Szilárd sok örömöt okozott a drukkereknek. Az utolsó percben esélye volt a vendégeknek arra, hogy négy gólra zárkózzanak, de egy jó védekezés nyomán, Kanyik Árpád az utolsó másodpercben alakította ki a 15-9-es félidei eredményt. Az UKSC ebben a félórában remekelt, jó volt nézni a fiúk játékát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szünet után már nem volt ilyen rózsás a helyzet. Kun István edző legnagyobb bánatára sorra maradtak ki az emberelőnyös helyzetek és szép óvatosan zárkózni kezdett az ellenfél. Ebben a játékrészben a hazaiak hadilábon álltak a góllövéssel is. A Mecseknádasd pörgött, akart, de az egyenlítés nem sikerült nekik.

Drámai végjátékban, alig pár másodperc volt hátra, amikor támadhattak a vendégek. Óriási volt a feszültség és az izgalom, de a mecsekieknek csak egy időn túli szabaddobásra futotta erejükből. Ez kimaradt, így ha a második félidőt 12-7-re el is bukta az UKSC, a győztesnek járó két pontot bezsebelhette. És most ez volt a legfontosabb. Kiskunhalasi UKSC - Mecseknádasd 22-21 (15-9). Jöhet a jövő heti rangadó idegenben, a Kiskunmajsa ellen.

Kép-szöveg: Jáger Levente