Halasi lovasokat ismertek el a Kincsem Házban
Sport

Halasi lovasokat ismertek el a Kincsem Házban

Január 21-én, vasárnap rendezték meg a Magyar Lovassport Szövetség Díjugrató Szakágának éves közgyűlését a Hirling József Lovaspark található Kincsem Ház tanácskozó termében. Az éves értékelő beszámoló közgyűlésen a napirendben a 2023-as év kimagasló eredményt elért sportolók, edzők, szervezők és kerek születésnaposok díjazása is szerepelt. Több kiskunhalasi lovas volt érintett a díjátadáson.

Vasárnap délelőttre hirdette meg a Magyar Lovassport Szövetség Díjugrató Szakága a hagyományos éves beszámoló, értékelő közgyűlését Kiskunhalasra, a Hirling József Lovasparkba. Az eseményen nagytöbbséggel jóváhagyták a jelenlévő tagszervezetek képviselői a meghatározott napirendi pontokat, amelyek az elmúlt év értékeléséről és a 2024-es esztendő terveiről szóltak.

Sós Attila olimpikon

A Kincsem Házban rendezett szakági közgyűlésen díjátadások is történtek a 2023-as eredmények okán. Az elismert sportolók között kiskunhalasi lovasoknak is tapsolhattak a jelenlévők. A díjakat a szakág vezetéséből adták át és a jelenlévő miniszteri biztos, örökös magyar bajnok egyetemi lovastanár, Dallos Gyula.

A halasi díjazottak:

Díjat kapott a Némethy Bertalan régió I. csapata, amatőr bajnoki címéért, a csapat vezetőjeként, az egykor halasi válogatott, olimpikon lovas Sós Attila. A 2023-as utánpótlás csapat bajnok, Máchánszky Gyula régió csapatában a Kiskunhalasi LTSE lovasa, Füzér Zsófi (címképen) is szerepelt és díjat kapott. Az együttes vezetőjeként pedig édesapja Füzér Gábor kapott elismerést. Füzér Zsófi a Somorján rendezett Nemzetek Díja csapat 3. helyezés okán is elismerést vehetett át.

Füzér Flóra, a 80 éves Varró József távollétében vette át nagypapája helyett a születésnapos emlékplakettet

Külön díjakat is átadtak a Hirling József Lovaspark Kincsem Házában tartott vasárnapi eseményen. Az olimpikon, sokszoros magyar bajnok, katonai világbajnok Varró József 80. születésnapja alkalmából kapott emlékplakettet. Varró József nem tudott részt venni a rendezvényen, így a díjugrató sportban szintén sikeres unokája, a Kiskunhalasi LTSE lovasa, Füzér Flóra vette át a díjat nagypapája részére.

Képek: lovasfoto.hu