Halasiak, akik átúszták a Balatont
Sport

Halasiak, akik átúszták a Balatont

Idén, közel 11 ezren vállalkoztak arra, hogy részt vegyenek a 42. Lidl Balaton-átúszáson. Szinte a kezdetek óta hagyomány, hogy több kiskunhalasi is teljesíti ezt a nem mindennapi próbatételt. Ezúttal - a regisztrációs lista alapján - 12 kiskunhalasi volt ott és úszta le az 5,2 kilométert Révfülöp és Balatonboglár között, egy sportoló pedig a féltávot teljesítette.

Büszkék lehetünk azokra a kiskunhalasiakra, akik idén is átúszták a Balatont. A több mint négy évtizedes múltra visszatekintő sporteseményt mindig óriási várakozás előzi meg. Szinte minden résztvevő hónapokat készül a megméretésre. A 42. Lidl Balaton-átúszáson, mint arról korábban beszámoltunk, a női mezőnyben Juhász Janka nyert.

Rajta kívül még 11 kiskunhalasi úszó szerepel a hivatalos eredménylistán. E szerint 2024-ben Bárdi Brigitta Laura, Kunszeri Anna, Schindler Péter Tass, Orbán Noa, Kiss Zoltán, Vándor Imre Tamás, Széll Anikó Gabriella, Paor-Smolcz Róbert, Ádám Zsolt, Mándity László és Schroeder-Gáy Katalin teljesítette a távot Révfülöp és Balatonboglár között. A harkakötönyi lakosként jegyzett, de a KSZC Dékáni Árpád Technikum pedagógusa, Domonkos Ibolya is átúszta a Balatont. Féltávon, ami 2,6 kilométert jelentett, dr. Nagy Csilla indult és érkezett be a célba.

A mezőny nagy részét  szabadidő-sportolók alkották. Magyarország 1100 településről, illetve összesen 51 országból érkeztek úszni vágyók Révfülöpre.A résztvevők között többségben voltak a férfiak (60-40 százalék), viszont a féltávú úszásnak több nő vágott neki (53-47). A legidősebb induló egy 84 éves férfi volt, miközben csaknem minden tizedik úszó 18 évesnél fiatalabb, köztük sok általános iskolás gyerek. 1979 óta összesen már több mint 235 ezren úszták át a Balatont.

Forrás:mti.hu; facebook.com; bsieredmenylista.hu