Hangulatos lábtenisz bajnokságot rendezett a KFC (galéria)
Sport

Hangulatos lábtenisz bajnokságot rendezett a KFC (galéria)

Hagyományteremtő céllal rendezte meg a Kiskunhalasi FC a lábtenisz bajnokságot. Ez a sportág valamikor igen népszerű volt, és ezért szeretnék a szervezők, hogy ismét sokan kedveljék, űzzék. Az első alkalomra nyolc páros nevezett. Aki kilátogatott a Bundzsák Dezső Sportközpontba szombaton délelőtt, az remek meccseket láthatott. Látványos volt a döntő, két szettben a Káli Lajos-Nagy Roland kettős felülmúlta az egyébként remekül játszó Baladin Csaba-Baladin Dominik párost.

Lábtenisz bajnokságot hirdetett néhány héttel ezelőtt a Kiskunhalasi FC. A két sportág ötvözetét jelentő sportág a nyolcvanas, kilencvenes években rendkívül népszerű volt, ádáz csaták folytak minden szabad helyen, füvön, betonon. A KFC nem titkoltan azért szervezte meg a mérkőzés-sorozatot, hogy kedvet csináljon a folytatáshoz. Az első alkalomra nyolc páros nevezett, a korosztály a tizenévestől egészen a hatvan pluszosig terjedt. Ismét bebizonyosodott, hogy a lábtenisz látványos, izgalmas, rendkívül szórakoztató.

Két csoportban zajlottak a küzdelmek, majd kereszetbejátszás után következhettek a helyosztók. A 7-8. helyért lezajlott mérkőzést a Keresztúri Márk-Lavati Alex nyerte a Rabi Zsombor-Lázár Marcell kettőssel szemben. Az 5-6. helyért Kolozsvári László és fia, ifjabb Kolozsvári László felülmúlta a Földes Péter-Vincze Gergő párost. A bronzérmet az Ábrahám László-Simon László duó nyerte, miután egy kiélezett meccsen legyőzte a Bognár Pál-dr.Csipler Norbert kettőst. A döntő látványos, remek mérkőzést hozott, ahogy arra előzetesen számítani lehetett. Mindkét páros kiváló teljesítményt nyújtott, szép labdameneteket láthattunk. Végül két játszmában, megérdemelten nyert a Káli Lajos-Nagy Roland páros. A második helyen végzett apa-fia kettős, Baladin Csaba és Baladin Domonik is minden dicséretet megérdemelt. A kupát a szervezők nevében Kuhn Róbert adta át.