Háromszoros világbajnok vendégeskedett a birkózóknál (galéria)
Sport

Háromszoros világbajnok vendégeskedett a birkózóknál (galéria)

Idén ünnepli századik születésnapját a Magyar Birkózó Szövetség. Ebből az alkalomból látogatta meg a Kiskunhalasi Birkózó Klubot az olimpiai ezüstérmes, háromszor világbajnok Komáromi Tibor szerdán délután. A szövetség elnökségi tagja nem érkezett üres kézzel, a jubileum kapcsán emlékplakettet, oklevelet adott át azoknak, akik a városban sokat tettek a sportágért. 

- Ilyen szép teremre joggal irigykedhetnének még a budapesti klubok is - mondta Komáromi Tibor olimpiai ezüstérmes, háromszor világbajnok amikor belépett a Dósa István Birkózócsarnokba. Amikor a Magyar Birkózó Szövetség elnökségi tagja legutóbb városunkban járt, még a református templom mellett, egy kis teremben voltak az edzések. Azóta a kormány, a város és vállalkozói összefogásból megépült az impozáns csarnok. Komáromi Tibort Fülöp Róbert polgármester, Szűcs Csaba alpolgármester és Csapi Antal, a Kiskunhalasi Birkózó Klub elnöke fogadta. Az egykori kiváló sportoló nem érkezett üres kézzel, elhozta a szövetség ajéndékait.    

- Az a feladatom, hogy a Magyar Birkózó Szövetség megalakulásának századik évfordulóján felkeressem az egyesületeket és átadjam az ajándékainkat azoknak, akit sokat tettek a sportágért. Látom, hogy Kiskunhalason jól mennek a dolgok, itt van ez a szép csarnok, amelyre joggal lehetnek büszkék a halasiak - fogalmazott az elnökségi tag. Díszoklevelet adott át Fülöp Róbert polgármesternek, emlékérmet és a jeles jubileum kapcsán kiadott könyvet nyújtott át Szűcs Csaba alpolgármesternek, Molnár Ferencnek, a Halasi Városgazda Zrt. vezérigazgatójának, Csapi Antalnak, a Kiskunhalasi Birkózó Club elnökének és Csapi Gergőnek, a Kiskunhalasi Birkózó Klub edzőjének. Megköszönte annak a két halasi vállalkozónak is a támogatását, akik sokat tettek a klubért. Komáromi Tibor személyesen gratulált Laskovics Norbertnek és Nagy Sándornak.