Hazai győzelem a Szilády-Merkbau Kupán (galéria)
Sport

Hazai győzelem a Szilády-Merkbau Kupán (galéria)

A havazás sem tudta megakadályozni, hogy minden csapat megérkezzen a XIII. Szilády-Merkbau Kupára. A kecskemétiek ugyan késtek kicsit, de aztán pályára tudtak lépni a Buborékban. A 2013-as korosztály számára kiírt utánpótlás labdarúgótornán hazai győzelem született. 

Nem volt egyszerű eljutni Soltvadkertről, Csólyospálosról és Kecskemétről sem Kiskunhalasra szombaton reggel, ugyanis a hóesés miatt nehezített közlekedési viszonyok vártak az utazókra. Ennek ellenére minden csapat megérkezett a Buborékba, egyedül a megyeszékhelyről érkező fiatalok késtek. A 2013-as korosztály számára kiírt Szilády-Merkbau Kupát immáron tizenharmadik alkalommal rendezték meg a Kiskunhalasi Ifjúsági Egyesület segítségével. A házigazdák két csapatot indítottak, mellettük a Csólyospálos, a Kecskemét és a Soltvadkert utánpóltása lépett műfűre.

A kupa a két halasi csapat mérkőzésével kezdődött, amelyet a Szilády kék nyert 6-2 arányban. A folytatásban is remekeltek a kékek, a Csólyospálos ellen 5-1-re, a Soltvadkert ellen pedig 13-0 arányban győztek. Következett a Kecskemét elleni rangadó, amelyen az első hely sorsa dőlt el. A Szilády 2-1-re nyert, így a csapat vehette át a kupát Balanyi Lászlótól, a névadó támogató gazdasági igazgatójától. A Kecskemét volt a második, a Csólyospálos a harmadik, a Szilády sárga a negyedik, a Soltvadkert pedig az ötödik helyen zárt. A torna válogatottjába a Sziládyból Takács Balázs, Zseni Zsadány és Kárász Gergő került.