Hazai siker, Nagy Sándor nyerte a 135 cm-es kört (galéria)
Sport

Hazai siker, Nagy Sándor nyerte a 135 cm-es kört (galéria)

Több mint 300 start gong hangzott el az ünnepi hétvégén a Hirling József Lovaspark filces pályáján, ahol a szezon utolsó versenyét, az Országos Minősítő, Felkészítő Díjugrató Versenyt és az Öregfiúk Országos Bajnokságát rendezték. A legrangosabb, vasárnapi 135 cm-es magasságú pályán történt kört, összevetésben Nagy Sándor (Határőr Dózsa SE) E-Inception nevű lovával nyerte (címképen), de több más halasi versenyző is végzett az élen, vagy ért el dobogós helyzést,.

Kellemes idő várta Kiskunhalason a minősítő díjugrató verseny lovasait október 23-án és 24-én. A szombat napos, kissé szeles időjárással fogadta a lovasokat, vasárnap szélcsendben verőfényes napsütésben váltották egymást a versenyszámok. Az első nem felkészítő kör a 4. versenyszám volt, amit 100 cm-es magasságon rendeztek a kezdő lovasoknak. A lovasok stílusversenyében hazai siker született. A Zsanai Lovas Sport Klub versenyzője, Miskei Léna Royal nyergében bizonyult a legjobbnak. A következő körben 100 cm-es pályán ideális időre mérkőztek meg egymással a lovasok. A nyitott számban szintén helyi érdekeltségű lovas nyert. Karádi Ármin (Határőr Dózsa SE) Prometheus-szal hozta az első helyet. A hatodik versenyszámban 105 cm-es magasságú akadályok vártak a lovasokra. A nyitott, időre rendezett számban Chován Rebeka, Szikrázó Jelessel győzött. A Danubia Lovasház párosa hibátlan pályával 62,59 mp-es idővel nyert.

Miskei Léna és Royal (fotó Katusné Gudmon Kata)

A nap ifjúsági versenyszámát, 110 cm-en rendezték. A kétfázisos, megszakítás nélküli körben Csengery Dóra, Angelina De Circee nyergében volt a legjobb.  Az Antal Tanya LSC, kettőse hibátlanul ment az első fázisban és a másodikban 28,46 mp alatt teljesítette a kört, megszerezve az első helyet. A 8. versenyszámban 110 cm-es akadályok vártak az indulókra. A korábban már győzelmet szerző helyi lovas Karádi Ármin (Határőr Dózsa SE) ezúttal Long Island nyergében jeleskedett. A nyitott, időre folyó körben hibátlant mentek 60,96 mp alatt.

A magasságok ismét emelkedtek. A 9. 115 cm-es nyitott, időre történt versenyszámban, a Mazeppa LC párosa Tóth Viktória, Corelloval hibátlan kört teljesítettek verőhiba nélkül, a leggyorsabban (63,76 mp) és ez elegendő volt a győzelemhez. A 10. versenyszámban már 120 cm-es gátak vártak a lovasokra. A nyitott, időre rendezett számban Nagy József (Riverside LSE) Balu nevű lovával nyert. A hibátlan pályát 57,05 mp alatt teljesítette a páros.

Karádi Ármin a gát felett lovával (fotó Katusné Gudmon Kata)

A nap legnehezebb köre hármas kiskunhalasi sikert hozott. A 130 cm-es nyitott kört, amit időre rendeztek a Kiskunhalasi LTSE kitűnősége, Weinhardt Virág nyerte Equest Cha-Cha-val (0 hp, 63,18 mp). A 2. helyen Nagy Sándor (Határőr Dózsa SE) végzett E-Inception nevű lovával (4 hp, 61,06 mp). A bronzérmes helyen klubtársa Fazekas István, Spirittel végzett (4 hp, 62,81 mp)

Weinhardt Virág és Equest Cha-Cha, a szombati 130 cm-es kör győztes párosa (fotó Katusné Gudmon Kata)

A szombati nap utolsó számáról, az Öregfiúk Országos Bajnokságáról már beszámoltunk. Vasárnap díjugrató versenyek 100 cm-es magasságú pályán indultak. A kezdő lovasok ideális időre rendezett számában 1. lett Levente Léna, (Concas Z) a Carlo Lovassport Egyesület lovasa. kétnapos verseny 17. versenyszámában, a 100 cm-es, nyitott, időre történt körben Bába Tünde (Hódmezővásárhelyi SLE) North Star-ral győzött (0 hp, 61,31 mp). A következő kör akadálymagassága 105 cm-es volt. A nyitott számot időre rendezték meg, amelyben Villás Lili, Majával nyert. A Mezőhegyesi Ménes KH SE lovasa hibátlanul, 56,60 mp alatt tette meg a kijelölt pályát.

Nagy Sándor (E-Inception) a díjátadókkal, Juhász Dóra versenybíróval és Lengyel-Kiss Alíz, az OTP helyi fiókjának vezetőjével

A vasárnapi ifjúsági versenyszámban 110 cm-es akadályok vártak a sportolókra. A kétfázisos, megszakítás nélküli számot Farkas Nóra (Kurca-Menti LE), Capuccino Nadi"F"-fel hozta első helyen (0 hp, 34,76 mp).

A kétnapos verseny legrangosabb köre az OTP helyi fiókjának díjáért történt. A 135 cm-es, nyitott, egyszeri összevetéssel rendezett körben két hibátlan eredmény született. Az összevetésben is hibátlanul ment Nagy Sándor (Határőr Dózsa SE) és E-Inception és gyorsabban a másik összevetőnél Biharvári Attilánál (Caspar). Ezzel a kiskunhalasi lovas nyerte a számot.

Fazekas István és Spirit a gát felett

A 135 cm-es szám első három helyezettje:

1. Nagy Sándor, E-INCEPTION, Határőr Dózsa SE, 0 hp, 71,86 mp, 0 hp, 46,18 mp
2. Biharvári Attila, CASPAR, B&H Lovas Klub, 0 hp, 72,54 mp, 4 hp, 44,60 mp
3. Fazekas István, SPIRIT, Határőr Dózsa SE, 4 hp, 71,70 mp

Biharvári Attila Casparral a tiszteletkörben

A verseny 21. versenyszámában szintén összevetésben dőlt el az aranyérem sorsa. A 125 cm-es nyitott, egyszeri összevetéssel rendezett körben Fazekas István (Opál, Határőr Dózsa SE) vetett össze Piroska Zoltánnal (Lorina, Mezőhegyesi Ménes KH). Utóbbi gyorsabban lovagolta a hibátlan összevetést és nyert.

A szám első három helyezettje:

1. Piroska Zoltán, LORINA M, Mezőhegyesi Ménes KH SE, 0 hp, 62,32 mp, 0 hp, 32,04 mp
2. Fazekas István, OPÁL, Határőr Dózsa SE, 0 hp, 64,76 mp, 0 hp, 33,88 mp
3. Füzér Flóra, FOR THE MOMENT, Kiskunhalasi LTSE, 0 hp, 69,54 mp

A kétnapos verseny utolsó körét 115 cm-es pályán rendezték. A nyitott körben időre versenyeztek a lovasok. A számot Karádi Ármin (Határőr Dózsa SE) nyerte Long Island nevű lován hibátlanul 60,68 mp alatt. Az első osztályúak körét Piroska Zoltán Minerva nyergében hozta első helyen. A Mezőhegyesi Ménes KH SE lovasa ugyan ütött egy fát, de ez is elég volt a győzelemhez (70,80 mp) többet hibázó ellenfeleivel szemben.

A teljes eredménylisták ide kattintva találhatók!