Húszan ültek asztalhoz a  Sakkbarátok II. Egészségnapján (galéria)
Sport

Húszan ültek asztalhoz a Sakkbarátok II. Egészségnapján (galéria)

Dr. Nagy András főorvos hívó szavára ismét össszejöttek a sakkbarát egészségügyi dolgozók. Szinte minden orvossszakma képviseltette magát a Csipke Hotelben megrendezett versenyen, amely elsősorban nem a rivalizálásról szólt. A baráti beszélgetésekre, a közös emlékek felidézésére kiváló eszköz volt a sakk. 

Majdnem napra pontosan egy évvel ezelőtt rendezték meg a Sakkbarátok Egészségnapját, amelyet akkoriban dr. Nagy András főorvos hagyományteremtő szándékkal hívott életre. Mint kiderült, az egészségügyi dolgozók, az orvosok között nagyon sokan vannak, akik szívesen hódolnak ennek a szép szellemi sportnak. Az előző évi létszámot is felülmúlóan idén huszan ültek asztalhoz a Csipke Hotel konferenciatermében. Dr. Nagy András szerint nagyon sok pozitív visszajelzést kapott a 2022-es versennyel kapcsolatban, így nem volt kérdés a folytatás. 

Dr. Szepesvári Szabolcs, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház SZTE Oktatkórházának főigazgatója megnyitójában örömét fejezte ki, hogy ennyien eljöttek a versenyre. A vendégeket Fülöp Róbert polgármester köszöntötte, aki a tavalyi évben maga is sakkozott.  A városvezető idén sem akart kimaradni a jóból, ismét vállalta a megméretést. A Sakkbarátok II. Egészségnapjának versengésében Horváth Attila volt a legjobb, megelőzve dr. Restár Miklóst, valamint  dr. Monori Zoltánt. Ami a halasiakat illeti, a legjobbnak közülük dr. Kócsy József bizonyult az összetett ötödik helyezésével. Szécsényi Levente hatodik, Farkas Attila hetedik, dr. Tompa Erzsébet nyolcadik, dr. Nagy András tizenkettedik, dr. Tompa Szabolcs tizenharmadik, dr. Lengyel János tizennegyedik, Ván Ábel Benjamin tizenhatodik, míg Fülöp Róbert a tizenkilencedik volt, dr. Csikós Ferenc huszadik volt. (Mozgóképes összefoglaló hétfőn, 19 órától a híradóban.)