Idén is versennyel emlékeztek Szécsényi Mihályra a sakkozók (galéria)
Sport

Idén is versennyel emlékeztek Szécsényi Mihályra a sakkozók (galéria)

Az év első hivatalos sakkversenyét immáron évtizedek óta Kiskunhalason rendezik meg. Az újévi villámverseny kezdetét jelző trombitahang alig 15 órával az éjféli koccinátást követően harsan fel. A megméretés kitalálója Szécsényi Mihály már nem lehet közöttünk, 2023. január elsején huszonhárman ültek az emlékére asztalhoz a Vasutas Művelődési Házban. 

Még mindig furcsa leírni: Szécsényi Mihály Emlékverseny. Az újévi villámverseny kitalálója és évtizedeken át szorgos rendezője már nem lehet közöttünk. A megméretést viszont folytatódott, a járvány miatti kényszerszünet után, csakúgy, mint 2022. első óráiban, 2023. január elsején is megrendezték a szellemi tornát. Misi bácsi özvegye, társa Marika és a család átvette az örökséget és rendíthetetlen lelkesedéssel szervezik a versenyt. Idén 23-an neveztek a megméretésre, így emlékezve az alapítóra. Tizenöt településről érkeztek a lelkes sakkozók, idén is a megyehatáron túlról is fontosnak tartották, hogy itt legyenek. Az indulók között volt a kiskunhalasi Papp Bence, akitől Seres László versenybíró vette át a vándorserleget.

A hagyomány szerint trombitaszó jelezte a fordulók kezdetét, idén Vitale Zénó és Schneider Dániel szólaltatták meg a szilveszteri hangszert. A villámverseny eredménye valamikor 18 óra körül született meg. A győzelmet a hódmezővásárhelyi Udvardi Zalán szerezte meg, a kiskunhalasi Tapodi Norman Lajos volt a második és egyben Bács-Kiskun Vármegye Újévi bajnoka is. A kiskunhalasi Halák Miklós a harmadik helyen zért. A halasiak közül Papp Bence ötödik, Fekete Alex tizennegyedik Fekete Martin tizenötödik, Csernák-Bankós Henrietta tizenhetedik, Bor Ferenc huszonkettedik volt. Mozgóképes összefoglaló a 19 órakor kezdődő híradóban.