Ifj. Tóth Péter Magyaroszág jó tanulója, jó sportolója (galéria)
Sport

Ifj. Tóth Péter Magyaroszág jó tanulója, jó sportolója (galéria)

Idén is van olyan diák a Fazekas Mihály Általános Iskolából, aki kiérdemelte a Magyarország Jó tanulója, jó sportolója kitüntető címet dr. Kásler Miklós minisztertől. Az elismerést ifjabb Tóth Péter az intézmény 7.b osztályos diákja vehette át Nagy-Apátiné Kuszli Beatrix, a Kiskőrösi Tankerület szakmai igazgatóhelyettesétől és Kárász Pétertől, a Fazekas-iskola igazgatójától. 

Két éven belül már a második alkalom, hogy a Fazekas Mihály Általános Iskola diákjai közül valaki elnyerje a Magyarország Jó tanulója, jó sportolója címet. Ezúttal a 7.b osztályos ifjabb Tóth Pétert találta az értékelő bizottság a kitüntetés átvételére. Petya kisgyermek kora óta versenyszerűen tornázik, e mellett kiváló tanulmányi eredménnyel is büszkélkedhet. Idén sem volt mód arra, hogy az oklevelet dr. Kásler Miklós miniszter adja át egy központi ünnepség keretében. A Fazeka-iskola igazgatója, Kárász Péter viszont megszervezte, hogy ifjabb Tóth Péter méltó körülmények között kaphassa meg az elismerést.

A díjat Nagy-Apátiné Kuszli Beatrix, a Kiskőrösi Tankerület szakmai igazgatóhelyettese és Kárász Péter igazgató adta át Petyának, akit elkísért édesanyja, nagymamája és édesapja is. A díjazott fiatalember elmondta, hogy nagyon sok munka, odafigyelés, edzés van a díj mögött, de megért minden fáradtságot. Ifjabb Tóth Péterre igaz az a mondás, miszerint nem esik messze az alma a fájától. Édesapja, Tóth Péter évtizedekkel korábban ugyancsak elnyerte ezt a miniszteri elismerést. Petya számára külön örömöt jelentett az is, hogy az előző napi Fazekas Kupán Berki Krisztián olimpiai bajnok is gratulált a díjhoz.