(►) Olimpiai bajnok vendége volt a Fazekas Kupának (galéria)
Sport

(►) Olimpiai bajnok vendége volt a Fazekas Kupának (galéria)

Az olimpiai, háromszoros világ-, hatszoros Európa-bajnok tornász, Berki Krisztián elfogadta a Fazekas Mihály Általános Iskola testenevelőjének, Tóth Péternek a meghívását a Fazekas Kupára. A huszonegyedik alkalommal megrendezett versengésben az egészen fiatal korosztálytól a negyven pluszig volt tornász. Berki Krisztián majd' száz kiosztott autogramm és megannyi közös fénykép mellett rengeteget beszélgetett az ifjú tehetségekkel, sőt az eredményhirdetésen is részt vett.

Huszonegyedik állomásához érkezett a Fazekas Kupa Országos Tornaverseny. Tavaly a járványügyi intézkedések nem tették lehetővé a megrendezést, idén viszont a házigazda Fazekas Mihály Általános Iskola vállalta a szervezést. Azért az még látszik, hogy nemrégiben csillapodott a pandémia, mert a korábbi évekhez képest kevesebb, közel félszáz versenyzőt köszönthetett Kárász Péter igazgató. A halasiak mellett a Testnevelési Egyetem, Dunapataj és Gyomaendrőd képviseltette magát. Újdonság volt, hogy a kistornász kezdő kategóriában, valamint a felnőtteknek is volt külön megméretés. A legnagyobb meglepetés akkor érte a megjelenteket, amikor belépett a terembe Berki Krisztián, olimpiai, háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok tornász. 

- A Magyar Torna Szövetség sportigazgatójaként jöttem és fogadtam el Tóth Péter meghívását. Személyes kapcsolatom is van Kiskunhalassal, versenyeztem a Tulit Péter Emlékversenyen. Losonczi Tibor barátommal együtt tornáztunk, többször voltam vele edzőtáborban is. Sportigazgatóként fontosnak tartom, hogy személyesen keressem fel a vidéki bázisokat. Jó versenyt láttam, örülök, hogy sok fiatal bontogatja szárnyait- fogalmazott az olimpiai bajnok tornász, aki barátságos, közvetlen volt mindenkivel. A kiváló tornász az eredményhirdetésen is részt vett.

Ami a versenyt illeti, több érdekesség is volt. Együtt versenyzett a három Macska-testvér: Olivér, Szabolcs és Dominik. Ifjabb Modok Gábor a legfiatalabbak között indult, míg édesapja a felnőttek között volt első helyezett csapatban, valamint egyéniben. A házigazda Fazekas több kategóriában adott bajnokot, de a szervezők jóvoltából majdnem minden nevezőnek jutott érem. Különdíjat vehetett át Ádám Levente, Macska Szabolcs, Szlovencsák Bátor és ifj. Modok Gábor is.