(►) Két nap, 58 meccs a Testvérvárosok Kupáján
Sport

(►) Két nap, 58 meccs a Testvérvárosok Kupáján

Színvonalas, eseménydús rendezvényt tudhat magáénak a Halasi Box Club. A két napos Testvérvárosok Kupája Nemzetközi Ökölvívótornán összesen 58 meccsen szurkolhattak a Kertvárosi Általános Iskola tornacsarnokának lelátóit megtöltő nézők. Idén is volt profi gála, amelyen négy összecsapás volt, külön öröm, hogy a halasi Váczi Richárd technikai kiütéssel verte ellenfelét.

Mint ahogy vasárnap beszámoltunk róla, ütős kezdéssel indult a 23. Testvérvárosok Kupája Nemzetközi Ökölvívótorna. A folytatás is hasonló volt, hírportálunknak Mester Sándor, a rendezvény házigazdájának, a Halasi Box Clubnak az elnöke értékelt. - Idén két napos kupát szerveztünk, rekordszűmú, 112 nevezővel, akik 27 egyesülettől érkeztek. Szombaton és vasárnap 58 mérkőzést nézhettek meg a szép számban kilátogató érdeklődők- tudtuk meg.

Az elnök tájékoztatójából kiderült, hogy az ünnepélyes eredményhirdetésen több különdíjat is átadtak. Cseresnyés Imre a halasi ökölvívás támogatásáért vehette át Csenki Ferenc Emlékdíjat. A legjobb halasi versneyzőnek járó elismerést Szili Bence kapta meg. A Testvérvárosok Kupáját a Szegedi Box Club nyerte. Sárközi János díszserleget adott át a Halasi Box Club vezetőségének a több, mint két évtizedes sportbarátság emlékére.

Idén is volt gála, amelyet közel 150 néző követtett nyomon a helyszínen. Ők is láthatták, amint a HBC versenyzője, Váczi Richárd Király Máté ellen ringbe lépett. A halasi fiatal nagyon jól kezdett, támadólag lépett fel, az első menetben gyakorlatilag elsöpörte ellenfelét, aki nagy ütéseket kapott. A második menetben Király kicsit erősitett, de Váczi testütései újra menekülésbe, védekezésre kényszeritették. A harmadik menetben egy remek fej, fej, test kombinációval Ricsi eldöntötte a mérkőzést, technikai kiütéssel nyert.